VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Foto's: Valtteri Bottas geeft de Mercedes W11 haar eerste shakedown

Foto's: Valtteri Bottas geeft de Mercedes W11 haar eerste shakedown
© LAT Images/Mercedes F1

Valtteri Bottas was vandaag de eerste Mercedes-coureur die de nieuwe F1-bolide aan de tand mocht voelen. Op het circuit van Silverstone gaf de Fin de Mercedes W11 de sporen. Later zou ook Lewis Hamilton plaatsnemen in het nieuwe strijdwapen van de Duitse renstal.

Net als vorig jaar komen beide Mercedes-coureur vandaag in actie op het circuit van Silverstone, voor een shakedown van de nieuwe F1-bolide. "Je ziet het niet aan de buitenkant, maar ik ben best gespannen", aldus Bottas, voordat hij zich opmaakt om in zijn nieuwe werkplek plaats te nemen. "Het gaat er vandaag om dat we alle eventuele bugs eruit vissen en dat het team dat eventueel kan aanpassen en verhelpen. Vanaf volgende week [tijdens de wintertests] gaan we pas echt aan het werk", aldus Bottas.

 

 

 

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.