Forse straf voor Leclerc: Drie plekken gridstraf en 2 strafpunten

Charles Leclerc heeft een forse straf gekregen voor zijn aandeel in de aanvaring tussen hem en Sergio Pérez. Door het incident vielen de Monegaskisch Ferrari-coureur zelf en Max Verstappen uit. Pérez kon de pitstraat nog bereiken en won later de race, wat overigens zijn allereerste F1-zege was.

Forse straf voor Leclerc: Drie plekken gridstraf en 2 strafpunten
© Ferrari F1

In de eerste ronde in bocht 4 kwam Charles Leclerc van ver om een poging te wagen Max Verstappen en Sergio Pérez te verschalken. Iets wat later door Max Verstappen sterk veroordeeld werd. "Kansloos en totaal overbodig om daar [in bocht 4] twee plekken te willen winnen", aldus Verstappen. Bij zijn kamikazeactie nam Leclerc Pérez mee en reed Verstappen, zonder dat hij er ook maar iets aan kon doen, tegen de bandenstapels aan.

Na de race verklaarde Leclerc zelf dat hij niets verkeerd of geks had gedaan. Maar daar was de wedstrijdleiding in Bahrein het niet mee eens. Leclerc werd om 20:13 uur Nederlandse tijd ontboden bij de stewards om gehoord te worden. De stewards deden er niet lang over om te beslissen dat Leclerc fout zat.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Als gevolg van zijn actie ontvangt Charles Leclerc twee strafpunten op zijn racelicentie, wat het totaal op 3 zet. Daarnaast wordt hij in Abu Dhabi, waar volgende week de finale race wordt verreden, drie plekken op de startopstelling teruggezet. Geen mild besluit dus.

De stewards in Bahrein waren: Garry Conelly, Loic Bacquelaine, Mika Salo en Mazen Al Hilli.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020Max VerstappenSergio Pérez
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.