Formule 4-programma Suzuka komt door Hagibis te vervallen

Formule 4-programma Suzuka komt door Hagibis te vervallen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanmorgen is bekendgemaakt dat het Formule 4-programma in het GP-weekend op Suzuka komt de vervallen. Met het schrappen van de juniorenklasse kan de FIA en de organisatie makkelijker met de F1-kwalificatie schuiven.

Om ruimte te creëren voor de Formule 1-sessies is het gehele Formule 4-programma, wat gepland stond voor dit weekend op Suzuka, afgelast. Dit alles heeft direct te maken met de aanstormende tyfoon Hagibis en de Formule 1-sessies die mogelijk in het gedrang komen.

Naar verwachting bereikt supertyfoon Hagibis vrijdagavond de regio van Suzuka. Daardoor verwacht men dat het zaterdag overdag hevig zal regenen, met een verregende F1-kwalificatie als resultaat.

De tropische storm, die een diameter heeft van ongeveer 200 kilometer, brengt windstoten tot wel 230 km/u met zich mee. Niet alleen de kwalificatie, maar ook de derde vrije training komt door de hoosbuien in de problemen. Het is niet ondenkbaar dat VT3 in zijn geheel komt te vervallen.

In een verklaring laat de FIA weten

"The FIA, Formula 1, Suzuka Circuit and the Japanese Automobile Federation are closely monitoring Typhoon Hagibis and its potential impact on the 2019 FIA Formula 1 Japanese Grand Prix. Every effort is being made to minimise disruption to the Formula 1 timetable, however the safety of the fans, competitors and everyone at the Suzuka Circuit remains the top priority.

- Placing Formula 1 race activities as priority, all 'FIA-F4 Suzuka Special Stage' race activities have been canceled. All parties will continue to monitor the situation and provide further updates in due course."

WK Rugby in Japan

Ook het WK-Rugby, wat momenteel in Japan wordt gehouden, heeft te lijden onder de supertyfoon Hagibis. Zo zijn de wedstrijden  Italië - Nieuw-Zeeland en Engeland  - Frankrijk, die op zaterdag gespeeld zouden worden, afgelast.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.