VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 13:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Formule 1 zet streep door race als niet alle tien teams aanwezig zijn

Formule 1 zet streep door race als niet alle tien teams aanwezig zijn
© Pirelli

De Formule 1 heeft bij monde van Ross Brawn laten weten dat een race niet doorgaat, als niet alle tien teams aanwezig kunnen zijn. Sommige landen hebben, door de uitbraak van het coronavirus, reisverboden opgelegd voor mensen uit bijvoorbeeld Italië. In zo'n geval zou het verstrekkende gevolgen hebben voor Ferrari en AlphaTauri.

Er heerst nog altijd onzekerheid of de eerste drie races van het Formule 1-seizoen 2020 wel door kunnen gaan door de uitbraak van het ziekmakende coronavirus. Sommige landen hebben voor reizigers uit Italië reisverboden opgelegd, maar er is ook een kans dat reizigers uit Italië eerste twee weken in quarantaine moeten verblijven. Dat laatste is logistiek gewoon onmogelijk, wat inhoudt dat Ferrari, AlphaTauri, Pirelli en bijvoorbeeld Brembo niet het land in kunnen.

Inmiddels heeft Ross Brawn gereageerd op de berichtgevingen over de reisverboden. Als woordvoerder van de Formule 1 laat hij volgens Motorsport.com tegenover persbureau Reuters weten: "Als een team het land niet in mag, dan kunnen we daar niet racen. Geen race die meetelt voor het wereldkampioenschap in ieder geval, want dat zou dus niet eerlijk zijn."

"Als een team uit eigen beweging beslist om niet naar een race af te reizen, is dat uiteindelijk hun eigen beslissing. Maar als een team door een reisbeperking van een land wordt verhinderd om naar een race te komen, wordt het erg moeilijk om een serieuze competitie te hebben", aldus Ross Brawn.

Voorlopig lijkt de eerste drie races (Australië, Bahrein en Vietnam) van het nieuwe F1-seizoen in de weg te staan, maar eerder werd de Grand Prix van China al uitgesteld. De Formule 1 doet alles in haar vermogen om de eerste drie races gewoon door te laten gaan, maar ook hun middelen zijn niet onuitputtelijk.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
13:00 - 14:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.