Formule 1-wintertest in 2020 twee dagen korter

Op woensdag 19 februari 2020 beginnen de wintertests voor het Formule 1-seizoen in Barcelona. Het licht aan het eind van de pitstraat springt die dag om exact 09:00 uur op groen. In tegenstelling tot andere jaren krijgen de teams niet acht, maar slechts zes dagen om hun nieuwe creaties te testen.

Formule 1-wintertest in 2020 twee dagen korter
©Haas F1

Woensdag 19 februari 2020 gaan het licht weer voor de eerste keer op groen. Vanaf 09:00 uur begint de eerste testdag op het Spaanse Circuit de Barcelona-Catalunya. In tegenstelling tot andere jaren krijgen de teams geen tweemaal vier dagen, maar slechts tweemaal drie dagen de tijd om hun nieuwe strijdwapens aan een grondige en laatste test te onderwerpen.

De eerste wintertest begint op woensdag 19 februari en wordt op vrijdag 21 februari afgerond. In de week daarna begint de tweede wintertest op woensdag 26 februari en deze wordt afgesloten op vrijdag 28 februari. In totaal zes testdagen, in plaats van de acht dagen die de teams eerder kregen, om zich voor te bereiden op het komende GP-seizoen.

Dat de wintertests in 2020 korter zijn - van acht naar zes testdagen - heeft alles te maken met het beperken van het kostenplaatje voor de teams. Op zondag 15 maart 2020 start de eerste Formule 1-race van 2020, traditioneel in het Australische Melbourne.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.