Formule 1 wil paddockleden iedere 48 uur testen op Covid-19

Formule 1 wil paddockleden iedere 48 uur testen op Covid-19
© Pirelli

De Formule 1 wil tijdens het eerste GP-weekend in Oostenrijk - en alle Europese F1-races - alle paddockleden iedere 48 uur op Covid-19 testen. Zolang Covid-19 de dienst uitmaakt, zal de sport tijdens alle GP-weekends zonder publiek deze strenge maatregelen treffen.

Op zondag 5 juli moet de eerste Formule 1-wedstrijd in Oostenrijk om 15:10 uur beginnen. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Niet alleen mag er de komende twee maanden geen tweede uitbraak van Covid-19 plaatsvinden, maar ook moet iedereen die het circuit wil betreden negatief op het ziekmakende longvirus getest worden.

Dat is een enorme logistieke operatie, omdat het toch om honderden personen gaat. Daarna wil de sport ook tijdens en tussen de twee races op Red Bull Ring iedereen die zich in de paddock begeeft iedere 48 uur op Covid-19 testen.

Formule 1-baas Ross Brawn zegt dat de sport "nauw samenwerkt met de FIA" om in staat te zijn om de races te laten plaatsvinden. "De FIA verricht geweldig werk om de structuur die we nodig hebben te creëren", aldus Brawn tegenover Sky Sports. "Iedereen wordt getest en moet negatief getest zijn om het paddock te mogen betreden."

"Vervolgens wordt iedereen om de twee dagen getest, dit gebeurt in de paddock en wordt uitgevoerd door een aangewezen autoriteit en volgens een bepaald systeem", zegt Brawn. "Deze methode handhaven we hoe dan ook voor alle Europese grands prix. We weten we zeker dat iedereen in de paddock virusvrij is en dat ook blijft."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.