Formule 1-weer: Regenrace in Emilia-Romagna niet uitgesloten

Er is een redelijke kans dat het GP-weekend op Imola geheel of gedeeltelijk onder natte omstandigheden wordt gehouden. De afgelopen dagen en de komende anderhalve week regent geregeld en zijn de temperaturen herfstachtig.

Formule 1-weer: Regenrace in Emilia-Romagna niet uitgesloten
© McLaren F1

Ondanks dat het nog ruim anderhalve week duurt voordat het raceweekend op Imola begint kijken we alvast vooruit op het weer. De GP van Emilia-Romagna, die officieel als de 'Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell'emilia Romagna 2021' de boeken in gaat, kan wel eens de eerste natte Grand Prix van 2021 worden.

Afgaand op de voorlopige weersvoorspellingen voor de regio Romagna lijkt het er duidelijk op dat het gaat regenen. De afgelopen weken heeft het geregeld geregend en de voorspellingen voor de komende anderhalve week zijn opnieuw regen. De regen valt geregeld overdag en ook 's nachts.

Naast de regenkansen, die dagelijks ronde de 60% liggen, zijn de temperaturen ook niet echt lenteachtig te noemen. De maximale waarden worden nu ingeschat op 17 tot 20 graden Celsius. De windrichting is variabel en de windkracht schommelt tussen de 2 en 5 Beaufort.

Tijdens het eerste Formule 1-weekend in Emilia-Romagna, vorig jaar in oktober, was het wat de temperaturen betreft ongeveer gelijk aan wat er nu ligt te wachten. Alleen in oktober was het helemaal droog en dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn. MotorsportZ houdt de situatie nauwlettend in de gaten, en wanneer nodig komen we met meer nieuws omtrent het weer in Emilia-Romagna.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Emilia-Romagna 2021F1 nieuws 2021F1 WeerUpdateFormule 1 2021Formule 1-weer
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.