VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Formule 1-weekend Oostenrijk op zaterdag en zondag droog

Formule 1-weekend Oostenrijk op zaterdag en zondag droog
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste weerbeelden voor het Oostenrijkse Grand Prix weekend voorspelden een regenachtig weekend, maar de weergoden lijken voorlopig met de Formule 1 te zijn. Alleen op vrijdag is er grote kans op regen, maar de rest van het weekend verloopt droog.

Het zou aardig zijn als een van de twee raceweekenden in Oostenrijk onder natte omstandigheden verreden zou worden, want Pirelli neemt voor beide weekenden dezelfde compounds mee. Daarom bestaat het risico dat beide weekenden op de Red Bull Racing een kopie van elkaar worden.

De afgelopen twee edities van de Grand Prix van Oostenrijk verliepen onder zeer hete omstandigheden, met temperaturen rond of zelfs over de 30 graden. Maar daarvan is in 2020 geen sprake. Het weer lijkt onbestendig en alles ligt nog open.

Vrijdag 3 juli - vrije trainingen 1 en 2

Op vrijdag is de kans op een fikse regenbui het grootst volgens de voorspellingen. De kans op een regenbui ligt rond de 67%, daarom is de kans groot dat de regenbanden uit de hoezen zullen komen. De temperatuur komt vrijdag niet boven de 20 graden Celsius uit. En dat is best laag gezien de normale waarde van rond 25 graden.

Zaterdag 4 juli - vrijdag training 3 en quali

Zaterdag lijkt het weer op te klaren. De kans op regen is dan nog maar 20% en de temperatuur gaat met een maximum van 22 graden richting de normale 25 graden. Er drijven zo nu en dan wat wolken over, maar daar zal geen regen uit vallen.

Zondag 5 juli - racedag!

Voor de race op zondag, die om 15:10 uur begint, zijn de weersvoorspellingen voorlopig het beste. Want da is de kans op regen 25% en loopt het kwik op naar 24 graden. Net als op zaterdag lijkt het half bewolkt te worden.

LETOP! Het zijn voorlopig voorspellingen en omdat er niet zoveel vliegtuigen - die veel weergegevens doorspelen naar de weerstations - in de lucht zijn kunnen de voorspellingen minder accuraat zijn.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.