Formule 1-veiling gestart om hulporganisaties Australië te ondersteunen

Formule 1-veiling gestart om hulporganisaties Australië te ondersteunen
© LAT Images/Pirelli

De Formule 1 komt in de bres voor nonprofit-hulporganisaties die flora en fauna, slachtoffers en brandweer, die betrokken zijn bij de bosbranden in Australië, ondersteunen. Er is vandaag een veiling begonnen om geld in te zamelen.

De bosbranden woeden nog altijd in Australië, ook al lijkt het ergste achter de rug. Vorige week heeft het enkele dagen geregend in bepaalde delen van Australië, maar nog lang niet alle bosbranden zijn onder controle en er vallen nog dagelijks slachtoffers. Vooral deelstaten New South Wales en Victoria - waar Melbourne ligt en over twee maanden de eerste Formule 1-race van 2020 begint - worden zwaar geraakt.

Via het mediakanaal van de Formule 1 werd woensdagochtend bekendgemaakt dat er een actie op touw wordt gezet om geld in te zamelen voor vier Australische non-profitorganisaties. Het betreft Red Cross Australia, Country Fire Authority Victoria, Foundation for Rural and Regional Renewal en het WWF Australian Wildlife and Nature Recovery Fund.

Het geld wat ten goede moet komen aan de hulporganisaties wordt ingezameld met een Formule 1-veiling. Er kan geboden worden op onder andere helmen van Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo, Michael Schumacher en Nico Hülkenberg. Verder worden er ook raceoveralls aangeboden van Red Bull-rijders Max Verstappen en Alexander Albon. Verder worden er ontmoetingen met de wedstrijdleiding tijdens het GP-weekend in Australië aangeboden, en zelfs een diner met F1-baas Ross Brawn behoort tot de kavels.

Er kan vanaf vandaag tot en met 9 februari (wat betreft de ontmoetingen, het diner met Ross Brawn, en dergelijken oftewel de zogeaamde experiences) en tot en met 16 februari op de merchandise kavels, zoals helmen en overalls. Klik hier om de veilingpagina te bezoeken en wellicht een bod uit te brengen om een van de vele kavels.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.