VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 13:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Formule 1-vandaag: Het laatste korte F1-nieuws op woensdag 29 juli 2020

Formule 1-vandaag: Het laatste korte F1-nieuws op woensdag 29 juli 2020
© Getty Images/Red Bull Contentpool

We naderen het raceweekend voor de Britse Formule 1 Grand Prix. Op Silverstone begint het eerste deel van een drieluik; Tweemaal Groot-Brittannië en eenmaal Spanje. Weet Red Bull-Honda iets te vinden, waardoor de richting de leiders in het kampioenschap kunnen sluipen? Het wordt lastig, maar van opgeven hebben Red Bull-Honda en Max Verstappen nog nooit gehoord.

McLaren niet te spreken over tokenvoordeel enkele Formule 1-teams

Om de auto's van 2021 te ontwikkelen moeten de Formule 1-teams zogeheten tokens inzetten. Alle teams hebben een beperkt aantal van twee tokens gekregen om hun huidige auto's op vastgestelde gebieden te mogen ontwikkelen. McLaren is op zijn zachtst gezegd 'not amused' over de mcluitzonderingen op de regel. Ook Ferrari en Renault hebben hun afschuw uitgesproken over de mazen in de wet omtrent de tokenregels. | Lees hier verder.

'Met een gisteren geslagen homerun win je vandaag geen wedstrijd'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is trots op zijn Formule 1-team. De Duitse renstal, waarvan de fabriek in Brackley is gevestigd, de zeges opgeëist in de drie races van 2020. Maar Wolff is zich er terdege van bewust dat in het verleden behaalde successen geen garantie voor de toekomst bieden. "Een voorsprong verdampt makkelijk na een uitvalbeurt", aldus Wolff. | Lees hier verder.

Barcelona Covid-19-hotspot: 'Derde Formule 1-race op Silverstone denkbaar'

Na de twee Britse Formule 1-races op Silverstone staat het circuit nabij Barcelona op het F1-menu. Maar omdat het aantal besmettingen in Barcelona steeds verder de pan uit rijzen, is het denkbaar dat de Spaanse Grand Prix voor de Formule 1 dit jaar alsnog niet doorgaat. Dat wordt geschreven door Kronen Zeitung. Naast de wankele situatie rond de F1 Grand Prix van Spanje, sluit de Oostenrijkse krant een derde Formule 1-wedstrijd op Silverstone niet uit. Wordt vervolgd.

De 'roze' Mercedes van Racing Point nog altijd een doorn in het oog van Helmut Marko.

De Racing Point RP20 is een doorn in het oog van Renault. Maar ook bij Red Bull Racing is men benieuwd hoe het oordeel zal luiden. Intussen begint Helmut Marko ongeduldig te worden en eist dat er snel opheldering komt. "Deze geheime truc zit me dwars", aldus Marko tegen Kronen Zeitung. Marko ergert zich aan het feit dat er nog altijd geen opheldering is. | Lees hier verder.

Red Bull Racing neemt updates mee naar Silverstone Circuit

Red Bull Racing moet een inhaalslag maken. Dat is gebleken na de eerste drie races van het korte Formule 1-seizoen. Red Bull-Honda komt te kort op motorvermogen, maar ook de aerodynamica liet in Oostenrijk en Hongarije te wensen over. Dr. Helmut Marko laat in gesprek met Kronen Zeitung weten dat er veel aero-updates worden meegenomen naar Silverstone, maar dat het niet om fundamentele updates gaat. | Lees hier verder.

McLaren neemt nieuwe onderdelen mee naar Silverstone

"Tijdens het eerste Britse raceweekend gaan we enkele nieuwe onderdelen voor de MCL35 testen. We staan dit jaar voor een enorme uitdaging: een balans vinden tussen de ontwikkeling van deze auto [MCL35] en de auto voor volgend jaar, omdat we volgend jaar overstappen op een andere motorleverancier [Mercedes, red.]." | Lees hier verder.

Eddie Jordan zou Sebastian Vettel links laten liggen

Er is volgens geruchten bij Racing Point duidelijk interesse in Sebastian Vettel voor 2021. Voormalig-teameigenaar Eddie Jordan legt in de podcast F1 Nation uit waarom hij niet voor de Duitser zou gaan. "Waarschijnlijk niet, omdat ik denk dat er veel te veel jonge jongens zijn die bezig zijn om door te breken", legt Jordan uit.

Bij Ferrari heeft de 33-jarige Sebastian Vettel zijn nummer 1-status al verloren aan Charles Leclerc. Jordan denkt ook niet dat hij het tegen Lewis Hamilton, in dezelfde auto bij Mercedes, kan opnemen. "Op dit moment kan hij Charles Leclerc niet eens psychologisch verslaan. Zou hij het tegen Lewis wel redden? Ik denk het niet," aldus Jordan.

Hij meent dat het voor Vettel "op zijn leeftijd" moeilijk zal zijn om opnieuw in de top van het veld te strijden. "Leclerc heeft hem in zijn eerste jaar bij Ferrari in 2019 op veel gebieden volledig vernietigd ", aldus een snoeiharde Jordan.

Volgens de laatste geruchten staat Sebastian Vettel op het punt om zijn toekomst bekend te maken. Volgens F1-Insider verhuist de viervoudig wereldkampioen na 2020 mogelijk naar Racing Point. Wordt vervolgd.

Max Verstappen nog altijd onder de indruk van zijn monteurs

Het volgende drieluik staat alweer voor de deur. Aanstaande vrijdag beginnen de vrije trainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Om exact 12:00 uur gaan de lichten aan het eind van de pitstraat in Silverstone op groen. Max Verstappen en zijn monteurs hebben een weekje rust achter de rug, maar moeten nu weer vol aan de bak.

Max Verstappen blikt voor Red Bull Racing vooruit op het eerste Britse raceweekend van 2020. "Het is een goede zaak dat het team een week vrijaf had. Iedereen heeft weer wat tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden", stelt Verstappen na de eerste triple-header in Oostenrijk en Hongarije. | Lees hier verder.

Andere race-engineer voor Alexander Albon

Alexander Albon zal vanaf komend weekend een nieuwe stem in zijn oren horen. De jonge Britse Thai die is geboren en opgegroeid in Engeland zal gaan samenwerken met de voormalige race-engineer van Mark Webber en Daniel Ricciardo. Simon Rennie moet voor meer succes gaan zorgen bij Albon.

Alexander Albon kent tot op heden een matig seizoen. De teamgenoot van Verstappen kan de Nederlander niet bepaald bijhouden waardoor het voor Red Bull lastig wordt om een ideale strategie te bepalen om Mercedes uit balans te krijgen. | Lees hier verder.

Leclerc denkt bij Silverstone aan "Maggots en Beckets en het weer"

De Ferrari-coureurs hebben geen prettig vooruitzicht voor de rest van 2020. De Scuderia maakte kortgeleden bekend dat ze niet verwachten om voor zeges kunnen strijden in 2020 en 2021. Het Formule 1-team uit Maranello gaat zich voornamelijk richten op de ontwikkeling van de 2022-auto. Niettemin blijft Charles Leclerc optimistisch voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. | Lees hier verder.

Meer aandacht voor antiracisme op Silverstone

Tijdens de twee Formule 1-races op Silverstone krijgt het onderwerp antiracisme meer aandacht dan eerder het geval is geweest. Dit maakte McLaren-coureur Lando Norris bekend voor zijn eerste thuisrace aanstaand weekend. "We zullen een betere structuur en een beter plan implementeren", beloofde Norris. Meest recentelijk was er in Boedapest een spontane actie van 15 van de 20 chauffeurs.

Norris benadrukte dat er in de paddock overeenstemming is bereikt om verdere actie te ondernemen. In Hongarije was er echter door verschillende gebeurtenissen, zoals het ongeval van Max Verstappen, vlak voor de race tijdnood voor sommige coureurs. In de toekomst zal een slot voor het antiracismeprotest worden gepland en onmiddellijk voor de start beter worden afgestemd, liet Norris weten.


Indien nodig wordt deze pagina gedurende de hele dag aangepast en bijgewerkt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
13:00 - 14:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.