VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Formule 1-vandaag: Het laatste korte F1-nieuws op maandag 27 juli 2020

Formule 1-vandaag: Het laatste korte F1-nieuws op maandag 27 juli 2020
© Alfa Romeo F1

Er zijn in de afgelopen dagen veel zaken bekendgemaakt in de wereld van de Formule 1. Nieuwe Grands Prix op de F1-kalender en vier afgelaste races op het Amerikaanse continent. De nieuwe kalender blijft een punt van discussie: kunnen alle races worden gehouden en welke raceweekenden worden nog toegevoegd? En niet te vergeten de aankomende triple-header: Tweemaal Silverstone en eenmaal Barcelona. Gaat Mercedes nu écht een gat met de rest trekken?

Honda's Yamamoto trots: "Ik realiseerde me weer dat Red Bull een geweldig team is"

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Vooral de gang van zaken rond de start van de race en Red Bull-coureur Max Verstappen. De Nederlander vergaloppeerde zich in de opwarmronde en leek kansloos nadat hij zijn RB16 in de safety barriers parkeerde. | Lees hier verder.


Honda gaat met Red Bull om de tafel: "We zijn verrast door Mercedes"

Honda Racing F1 gaat nog voor de Grand Prix van Groot-Brittannië om de tafel. De reden is eenvoudig: Honda is verrast door de snelheid van Mercedes verrast. Dat zegt Masashi Yamamoto uitvoerend directeur van Honda Racing F1. | Lees hier verder.


Publiek in Portugal, Duitsland en Rusland? De organisaties hopen van wel

Rusland fantaseerde er vorige maand al over: Een race met publiek. Ook Portugal en Duitsland denken in die richting. In Rusland wordt er in het weekend van 27 tot en met 29 september geracet. De Grands Prix van Portugal en Duitsland moeten in de maand oktober plaatsvinden. Of het zo ver komt, is de nog maar de vraag, maar het klinkt vooruitstrevend. | Lees hier verder.


Voorlopig geen DAS-systeem voor Max Verstappen en Alex Albon

Even leek het er op dat Red Bull Racing in overweging had genomen om het door Mercedes geïntroduceerde DAS-systeem te gaan gebruiken. "We gaan het dan verbeteren", aldus Red Bull-sportadviseur Helmut Marko vorige week. Maar dat plan is terzijde gelegd. Zo blijkt nu uit publicatie van Auto Motor und Sport. "Voor nu is DAS van tafel", aldus Marko tegenover de Duitse website. | Lees hier verder.


INDYCAR | Racer.com: Portland International Raceway komt te vervallen

De IndyCar Series zal niet richting Portland International Raceway gaan. De race, die voor 13 september op de kalender stond, kan niet doorgaan vanwege nieuwe maatregelen in de staat Oregon. Er mogen voorlopig niet meer dan 100 mensen bij een evenement aanwezig zijn. Hiermee gaat er een streep door het weekend op Portland International Raceway. Dit moet nog wel officieel worden bevestigd door de IndyCar Series. Ook aan de race op Laguna Seca in Monterey, Californië, die voor 19 september op de kalender staat, wordt momenteel getwijfeld. Zo schrijft Racer.com.


Red Bull Racing kan de borst nat maken, volgens Ralf Schumacher

Na de drie eerste Grands Prix van 2020 kan de balans worden opgemaakt dat Mercedes zich dit jaar weer heeft overtroffen. Het Formule 1-team van het Duitse automerk met de ster leidt de dans. Mercedes AMG F1 staat met meer dan tweemaal zoveel punten als Red Bull Racing op de eerste plaats in het kampioenschap. Maar volgens Ralf Schumacher heeft Mercedes nog niet het achterste van hun tong laten zien. | Lees hier verder.


Twee continenten in 2020: De FIA moet de regels aanpassen

De nieuwe F1-kalender ontbreekt het aan voldoende continenten. Volgens artikel 2.4.3.b.ii van de FIA ​​International Sports Code moeten er in een seizoen - om het kampioenschap als geldig WK te laten doorgaan - minimaal acht Formule 1-races gereden worden. Daarnaast moet de sport tenminste drie continenten aandoen. Aan het laatste kan de Formule 1 dit jaar - naar alle waarschijnlijkheid - niet voldoen. In het gunstigste geval wordt er alleen in Europa en Azië. Daarom moeten de regels aangepast worden. | Lees hier verder.


Geen regen in Silverstone, wel steeds minder warm

De voorbereidingen voor vierde Formule 1-race van 2020 zijn in volle gang. De sport maakt zich op voor de tweede triple-header en Silverstone Circuit bijt het spits af. Het weer lijkt voor de vierde keer op rij in het voordeel van Mercedes uit te pakken. Alleen op vrijdag is het echt zomers warm, maar het wordt op zaterdag en zondag minder warm. | Lees hier verder.


McLaren bedankt Renault voor betrouwbare F1-motor

Ondanks de overstap naar Mercedes verandert McLaren hun strategie niet. Waar mogelijk zal de Formule 1-renstal uit Woking zoveel mogelijk gebruik maken van eigen middelen. Zo zal de versnellingsbak van Britse makelij blijven. McLaren heeft tegenover Motorsport-Total onthult dat ze zelf de transmissie blijven ontwerpen en fabriceren. "Wat dat betreft, verandert onze strategie niet", benadrukt teambaas Andreas Seidl. "We nemen volgend jaar de Mercedes-motor in gebruik, maar we zijn nooit van plan geweest om een andere transmissie in gebruik te nemen", aldus Seidl. "We blijven onze eigen transmissie blijven maken." | Lees hier verder.


Braziliaanse promotor boos op de Formule 1

Tamas Rohonyi is de man achter de race in Brazilië waarvan inmiddels duidelijk is geworden dat deze dit jaar niet door zal gaan. De FOM (Formula One Management) geeft aan dat de reden voor de annulering te maken heeft met de Corona-crisis, maar Rohonyi denkt dat er een ander excuus wordt gebruikt. | Lees hier verder.


Voorlopig nog geen gevaar voor de Spaanse Formule 1 Grand Prix

De strenge eisen die de Britse overheid heeft gesteld ten aanzien van mensen die in Spanje hebben gebivakkeerd, gelden niet voor de Formule 1. De koningsklasse van de autosport moet zich houden aan de afgesproken voorzorgsmaatregelen waardoor de Formule 1 Grand Prix van Spanje vooralsnog kan doorgaan. | Lees hier verder.


Een Britse Formule 1-race zonder publiek "erg vreemd"

Voorlopig is het Formule 1-seizoen begonnen zonder publiek. En ook al hoopt de organisatie in onder andere Duitsland en Rusland erop dat ze publiek kunnen toelaten, in Silverstone is daar nog lang geen sprake van. De Formule 1 wil een herhaling van wat zich in Oostenrijk en Hongarije afspeelde, waar tientallen fans toch wisten door te dringen tot op een punt dat ze de races konden zien, voorkomen. Alles het natuurlijk te maken met de mondiale Covid-19-crisis waarin we momenteel zitten. | Lees hier verder.


'Waarom gaat Sebastian Vettel niet voor AlphaTauri rijden?' - Ralf Schumacher

Sebastian Vettel rijdt zijn laatste seizoen voor Ferrari. De Duitser sluit dan na zes jaar zijn scharlaken rode avontuur bij de Scuderia af. Maar wat dan? Momenteel heeft de viervoudig wereldkampioen nog geen F1-stoeltje voor 2021. Vettel geeft zelf aan dat hij onder bepaalde voorwaarden wel bij een B-team wil rijden. De financiën interesseren de 33-jarige Heppenheimer niet zo zeer. | Lees hier verder.

Indien nodig wordt deze pagina gedurende de hele dag aangepast en bijgewerkt.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.