VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Formule 1-vandaag: Het laatste korte F1-nieuws op donderdag 23 juli 2020

Formule 1-vandaag: Het laatste korte F1-nieuws op donderdag 23 juli 2020
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de twee Britse Grands Prix volgt een week later de Spaanse Formule 1 Grand Prix. Maar door de plotseling stijgende coronacijfers, lijkt de Formule 1-wedstrijd op Circuit de Barcelona-Catalunya op losse schroeven te staan. Ondanks de geruchten vanuit betrouwbare bronnen, weerlegt een woordvoerder van de Spaanse omloop dat er problemen zijn.

Hockenheimring van tafel in F1-seizoen 2020

De Hockenheimring zal dit jaar de Grand Prix van Duitsland niet gaan organiseren. Lang leek het erop dat het circuit dit jaar alsnog op de kalender zou komen te staan vanwege de coronacrisis, maar vandaag is naar buiten gebracht dat de Hockenheimring definitief is afgevallen. De financiële kwestie bleek een te groot struikelblok te zijn. | Lees hier verder.

Tost: Mercedes wordt alleen maar sterker

Formule 1-seizoen 2020 had het seizoen van Red Bull Racing en Max Verstappen moeten worden. Maar na drie races moet een teleurstellende balans worden opgemaakt: Mercedes is de concurrentie ver vooruit. Franz Tost schat de kansen van Red Bull om de wereldtitel te pakken laag in. | Lees hier verder.

Vettel na 2020 naar Aston Martin F1 en Pérez naar Alfa Romeo F1?

Het Formule 1-silly season is in volle gang. Het verhaal wat door de meesten gevolgd wordt is dat van Racing Point en Sebastian Vettel. De Duitser heeft volgens betrouwbare bronnen een aanbod gekregen van het toekomstige Aston Martin F1. En het lijkt er op dat Sergio Pérez bij de Britse formatie het veld moet ruimen. | Lees hier verder.

Staat de Formule 1 Grand Prix van Spanje te wankelen?

De Formule 1-race die voor zondag 16 augustus op de nieuwe F1-kalender staat kan mogelijk niet doorgaan. Dit vanwege het grote aantal nieuwe coronabesmettingen in Catalonië. Dat is althans wat Auto Motor und Sport schrijft. Mocht het GP-weekend nabij Barcelona niet door kunnen gaan, dan heeft de Formule 1 een plan B achter de hand. | Lees hier verder.

Niet de Hockenheimring, maar de Nürburgring op de F1-kalender?

Het mag geen geheim heten dat Liberty Media de mogelijkheden bekijkt om alsnog een Grand Prix van Duitsland te organiseren dit jaar. Waar velen waarschijnlijk terecht zullen denken aan de terugkeer van de Hockenheimring, blijkt een ander Duits circuit in trek te zijn. | Lees hier verder.

Komt Mick Schumacher al in 2021 naar de Formule 1?

Mick Schumacher doet momenteel goede zaken in het FIA Formule 2 seizoen. De 21-jarige Duitser staat momenteel op de 4de plek in het klassement. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher scoorde in Hongarije zijn eerste twee podiumplaatsen van het seizoen. | Lees hier verder.

Zodra er nieuw kort Formule 1-nieuws is, wordt deze pagina bijgewerkt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.