Formule 1-teams zien af van strandroute naar Circuit Zandvoort

Formule 1-teams zien af van strandroute naar Circuit Zandvoort
© Circuit Zandvoort

De Formule 1-teams - van Mercedes, Red Bull Racing en AlphaTauri - gaan geen gebruik maken van de strandroute, die vorige week voor zoveel toestanden zorgde. Een deel van de strandroute bestaat uit beschermt natuurgebied en de gemeenten van Noordwijk en Zandvoort hadden hiervoor toch een ontheffing afgegeven.

Noordwijk en Zandvoort hadden vorige week toestemming gegeven aan de Formule 1-teams om met hun voertuigen - met personeel wat in hotels in Noordwijk verblijft - over het strand van Noordwijk naar Zandvoort te rijden. Mercedes, Red Bull Racing en AlphaTauri maken na de ontstane commotie toch geen gebruik van de ontheffing en zullen via een alternatieve route, gewoon over de weg, naar het Circuit Zandvoort rijden.

Twee petities - die online werden begonnen - werden meer dan 50.000 keer ondertekend. Tegenstanders van het plan om de teams over het strand te laten rijden wilden zelfs een ketting vormen om de Formule 1-teams op het strand te blokkeren.

Een woordvoerder van de organisatie laat via mail aan de NOS weten dat er nogmaals goed gekeken is naar de alternatieven. "Eind oktober was de ontheffing al aangevraagd, inmiddels is er meer bekend over het volledige mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix. De ontheffing was uitsluitend bedoeld als noodplan. Nu is besloten er geen gebruik van te maken."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.