Formule 1-teams sluiten de fabrieken en houden een lentestop

Formule 1-teams sluiten de fabrieken en houden een lentestop
© Red Bull Racing

De FIA heeft officieel bekendgemaakt dat de verplichte zomerstop, die normaal gesproken twee weken duurt, dit jaar drie weken duurt en de boeken in gaat als lentestop. De wereldwijde uitbraak van het COVID-19-virus is hiervoor de reden.

Deze oplossing werd woensdag (18 maart) unaniem aangenomen door de leden van de Formula 1 Strategy Group en de Formula 1 Commission. Alle betrokken partijen zoals de FIA, Liberty Media en de promotors en alle Formule 1-teams het voorstel hebben goedgekeurd. Met de lentestop probeert de sport ruimte vrij te maken in augustus, waar normaliter de zomerstop wordt gehouden, om uitgestelde Grands Prix te houden.

Sommige teams - zoals Ferrari en McLaren, waar de hardste klappen door het coronavirus zijn gevallen - hebben het werk al neergelegd, terwijl anderen nog doorwerken en later aan de verplichte lentestop beginnen. Zo legt Red Bull Racing na 27 maart het werk pas neer om vervolgens drie weken verplichte 'vakantie' te houden. Bij Scuderia Ferrari zijn sinds donderdag (19 maart) alle werkzaamheden neergelegd.

De reden dat Red Bull Racing, als een van de weinige teams, nog een week langer doorwerkt, is dat het coronavirus nog niet op volle sterkte de Britse eilanden heeft bereikt, iets wat in de komende week verwacht wordt.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.