VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Formule 1-teams nemen maatregelen tegen coronavirus

Formule 1-teams nemen maatregelen tegen coronavirus
© Ferrari F1

Het coronavirus grijpt steeds meer om zich heen en de impact lijkt steeds grotere vormen aan te nemen. Nu ook het virus in Noord-Italië heeft toegeslagen neemt ook het Formule 1-team van Ferrari maatregelen.

De Formule 1 krijgt steeds meer te maken met het coronavirus. De Grand Prix van China is al uitgesteld, en de sport heeft de grootst mogelijke moeite om een nieuwe datum, later dit jaar te prikken. Achter de Grand Prix van Vietnam staat nog altijd een vraagteken, ook al lijkt het virus in Vietnam redelijk onder controle te zijn, maar dat kan van de ene op de andere dag veranderen.

Ook in de eerste testweek was de uitbraak van het coronavirus merkbaar, nadat het F1-team van McLaren de deuren van hun motorhome gesloten hielden voor mensen van Chinese afkomst. En volgens La Gazzetta dello Sport neemt ook Scuderia Ferrari maatregelen met betrekking tot het coronavirus. In Noord-Italië heeft het virus ook toegeslagen. Er zijn in Italië nu meer dan tweehonderd besmettingen bekend, en zeven mensen zijn intussen aan de gevolgen van het virus overleden.

Ferrari heeft het museum in Maranello - wat in het noordelijke deel van Italië ligt - gesloten en rondleidingen rondom en in de fabriek zijn helemaal afgeblazen. "De maatregelen kunnen ook invloed hebben op het Formule 1-team", laat de Italiaanse krant weten. Ook is het niet ondenkbaar dat Ferrari het personeel - wat momenteel in de fabriek werkzaam is - niet laat reizen, maar laat overnachten in Maranello.

Van de 21 overgebleven landen, die de Formule 1 dit jaar aandoet, zijn nog slechts zeven landen waar het coronavirus niet heeft toegeslagen. Deze landen zijn: Nederlander, Monaco, Azerbeidzjan, Oostenrijk, Hongarije, Mexico en Brazilië. Zo laat de Spaanse krant El Confidencial weten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.