Formule 1-teams denken aan seizoensfinale na jaarwisseling

Formule 1-teams denken aan seizoensfinale na jaarwisseling
© F1.com/Netflix

Er zijn meerdere scenario's mogelijk voor de uitgestelde Formule 1-races. Vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus staat de Formule 1 voor de haast onmogelijke taak om het seizoen 2020 ergens dit jaar te herstarten. Volgens Bernie Ecclestone is het veiliger om het seizoen helemaal af te blazen, maar daar denken de Formule 1-teams anders over.

Volgens de teams is het een optie om het seizoen, als er gestart kan worden, uit te rekken tot na de jaarwisseling. Daarnaast denken de teams er ook over na om de raceweekenden in te korten. En dan moet er aan gedacht worden dat de vrijdag-sessies komen te vervallen. Op die manier krijgt het circus meer logistieke mogelijkheden om in de beperkt beschikbare tijd zoveel mogelijk GP-weekenden te houden.

Lees ook: Reële kans dat ook de F1 Grand Prix van Canada wordt uitgesteld

In gesprek met Sky Italia onthult Ferrari-teambaas Mattia Binotto dat er verschillende opties worden overwogen. "Denk bijvoorbeeld aan twee tot drie race in januari", aldus Binotto. "Of het schrappen van de vrije trainingssessies op vrijdag. Een waardige kalender is erg belangrijk, niet alleen voor de sport en voor de show, maar ook voor de teams en de organisatoren. We hebben de FIA dan ook 'cart blanche' gegevens om een nieuwe kalender samen te stellen waarmee we zo snel mogelijk weer kunnen gaan racen."

Voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet het niet gebeuren dat de FIA en de Formule 1 in staat zullen zijn om een herzien schema, met daarop 15 tot 18 races, samen te stellen. Tegenover persbureau Reuters laat de 'Zampano der Formel 1', zoals Ecclestone vroeger werd genoemd in de Duitse pers, weten: "Ik zou heel, heel, heel erg verrast zijn als ze dat lukt. Ik hoop dat het lukt. Dat hoop ik echt heel erg. Ze kunnen drie of vier races aan het begin van het jaar rijden en ze alsnog voor het kampioenschap van 2020 mee laten tellen", aldus Ecclestone.

Lees ook: Bernie Ecclestone: "Stop met praten over huidig Formule 1-seizoen"

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.