Formule 1-teams bezorgd over crashes in kwalificatie-races

Formule 1-teams bezorgd over crashes in kwalificatie-races
© Racing Point F1

De plannen van de Formule 1 om in 2020 enkele kwalificatie-races te laten plaatsvinden hebben tot zorgen bij Formule 1-teams geleid. De kans op crashes tijdens deze races is aanzienlijk en dat zou extra kosten met zich meebrengen, juist nu de sport kosten wil besparen.

Het voorstel om de kwalificatie met een korte race te vervangen, waarin de coureurs op een grid die gebaseerd is op een omgekeerde stand van het kampioenschap, tijdens de drie GP-weekends in 2020 wordt overwogen. Maar alle teams moeten hiermee akkoord gaan.

Vooral het extra risico op crashes, die voor extra schade zorgen, baren de teams zorgen. "We moeten over veel dingen nadenken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met 'parc ferme' en wat gebeurt er als er crashes plaatsvinden tijdens deze races?", aldus Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer tegen Racefans.net. "We moeten dan meer reserve onderdelen meenemen, wie draait er voor de kosten op?"

Ook de extra kilometers die de motoren draaien gaan meetellen. Vooral de teams die in de meeste gevallen Q3 niet halen krijgen met dit vraagstuk te maken. "We moeten er ook voor zorgen dat deze races niet veel meer vragen van de motoren. En zelfs dan, niet iedereen komt in Q3 terecht, dus het is gewoon anders."

"Het risico dat er crashes gaan plaatsvinden tijdens een kwalificatie is kleiner dan bij een korte race. Je hebt de start - en het voorstel is om de grid op te bouwen volgens de omgekeerde volgorde van de stand in het kampioenschap." En dat is volgens de Roemeense teambaas allemaal erg risicovol.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.