Formule 1-rookies 2021: Wie is Mick Schumacher en hoe bereikte hij de Formule 1?

Mick Schumacher treedt komend seizoen toe tot het Haas-team naast mede-rookie Nikita Mazepin. De Duitser wordt door velen vooral gezien als ‘de zoon van’, maar wie is Schumacher junior nu echt?

Formule 1-rookies 2021: Wie is Mick Schumacher en hoe bereikte hij de Formule 1?
© Haas F1

Al in 2008 begon de toen negenjarige Schumacher aan zijn carrière in de autosport. Hij maakte alleen zijn kartdebuut niet onder de naam Mick Schumacher, maar onder Mick Betsch (de achternaam van zijn moeder). Dit om onnodige aandacht en verwachtingen te voorkomen. Later reed hij tijdelijk onder de naam Mick Junior, maar ook onder zijn schuilnamen wist de pers hem terug te vinden.

Misschien mede om deze reden gebruikt hij sinds het Formuleracen zijn ‘gewone’ naam. Zelf geeft de jonge Duitser aan in een interview met The Guardian dat hij het niet vervelend vindt vergeleken te worden met zijn vader. Michael Schumacher is naast zijn vader ook zijn idool en daarom ziet hij het als een eer met hem vergeleken te worden. Ondanks dit gaan we nu toch verder kijken naar Míck Schumacher, zonder hem te vergelijken met zijn vader.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Schumacher startte het Formule 4 kampioenschap van ADAC, bij team Van Amersfoort Racing, waar hij eindigde op een tiende plek. Het jaar erop wisselde Schumacher naar Prema Powerteam, en haalde dit maal in hetzelfde kampioenschap een tweede plek. In 2017 deed Schumacher mee aan het Europees Formule 3-kampioenschap, waar hij 12e werd. Een jaar later werd hij kampioen in dezelfde klasse. Hetzelfde grapje deed Schumacher vervolgens in de Formule 2: in 2019 moest hij het doen met een 12e plek in het kampioenschap, maar in 2020 werd hij kampioen. Waar het in de Formule 1 al snel duidelijk was wie er kampioen ging worden, hielden ze het in de Formule 2 tot op het laatste moment spannend en werd Callum Ilott uiteindelijk met maar veertien punten verschil tweede. Één punt daar weer achter zat AlphaTauri’s nieuwe rookie Yuki Tsunoda.

Het lijkt erop dat Schumacher tot nu toe altijd een jaartje nodig heeft om op te warmen voordat hij titelkandidaat kan zijn. Maar laten we eerlijk zijn, niemand zal klagen als hij 2021 nodig heeft om in 2022 te strijden om kampioen te worden. Al wordt dat in een Haas misschien wel heel lastig.

Schumacher zal te herkennen zijn aan zijn startnummer 47 op zijn Haas.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Haas F1Mick Schumacher
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.