VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Formule 1-race in Sochi ook kandidaat voor double-header

Formule 1-race in Sochi ook kandidaat voor double-header
© Pirelli

Ook al is het eerste deel van de F1-kalender bekend met acht races bekend, er wordt nog steeds keihard gewerkt aan de rest van het seizoen. Omdat de situatie overzees momenteel alles behalve zeker is kijkt de sport voorlopig niet nog verder dan Europa.

Een van de landen in Europa waar men denkt er klaar voor te zijn is Rusland. In Sochi staat de organisatie open voor een double-header, zoals die ook voor Oostenrijk en Groot-Brittannië in de agenda staat. Voorlopig worden alle Europese races zonder publiek verreden, maar de organisator in Sochi hoopt op een race met publiek. Zo liet hij enkele weken geleden weten.

Enkele weken geleden zei Alexey Titov, directeur van de Sochi racepromotor Rosgonki dat de Grand Prix van Rusland doorgaat zoals hij op de oorspronkelijke kalender staat, op zondag 27 september. De Rus denkt zelfs dat er op Sochi Autodrom met publiek gereden kan worden. "Ik denk dat onze race misschien de eerste race wordt die met publiek verreden wordt", aldus Titov.

Het zou dus zomaar kunnen dat we naast Oostenrijk en Groot-Brittannië in 2020 ook een double-header in Rusland krijgen. De organisator staat er in ieder geval voor open. Daarnaast is het Sochi Autodrom ideaal gesitueerd: dun bevolkt gebied rond het circuit en behoorlijk afgelegen. Dat heeft weer als voordeel dat het daar niet lastig is om het Formule 1-personeel te isoleren.

"We werken momenteel met onze collega's van de Formule 1 aan verschillende optie voor de Russische Grand Prix. Dit geldt zowel voor het format als ook voor het aantal races", liet een woordvoerder van de Russische Grand Prix aan GPUpdate.net weten.

Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.