Formule 1 na 2020 voor Honda nog geen zekerheid

Honda is nog niet zover dat ze al weten of ze ook na 2020 als motorleverancier in de Formule 1 blijven. Het is voor de Japanners nog niet duidelijk of ze in MotoGP én de Formule 1 moeten blijven.

Formule 1 na 2020 voor Honda nog geen zekerheid
© Honda Racing F1

Max Verstappen heeft dit seizoen met Red Bull-Honda twee races gewonnen. Maar ook de poleposition in Hongarije mag er wezen. Verstappen heeft Honda sinds de invoering van hybride V6-turbo's meer succes gegeven dan ze voorafgaand aan het GP-seizoen 2019 durfden te hopen.

Toch is het voor de Japanse autofabrikant nog geen zekerheid of het zinvol is om verder te gaan met de Formule 1, ondanks de onlangs geboekte successen.

Volgens managing director Masashi Yamamoto is Honda nog niet in de positie om de plannen na volgend seizoen te bevestigen. Yamamoto denkt wel dat Honda in zowel de MotoGP als de Formule 1 actief zou moeten blijven. "Honda zou in beiden segmenten van de auto- en motorsport actief moeten blijven - deze categorieen zijn de top van de auto- en motorsport ", aldus Yamamoto tegenover Racefans.net.

Momenteel levert Honda motoren aan Red Bull Racing en het zusterteam Toro Rosso. Volgens Yamamoto kan Honda in de nabije toekomst niet meer dan aan twee teams motoren te leveren. "We denken dat het lastig voor ons gaat worden, omdat we niet genoeg resources hebben, zoals personeel en faciliteiten", aldus Yamamoto.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister