Formule 1 na 2020 voor Honda nog geen zekerheid

Formule 1 na 2020 voor Honda nog geen zekerheid
© Honda Racing F1

Honda is nog niet zover dat ze al weten of ze ook na 2020 als motorleverancier in de Formule 1 blijven. Het is voor de Japanners nog niet duidelijk of ze in MotoGP én de Formule 1 moeten blijven.

Max Verstappen heeft dit seizoen met Red Bull-Honda twee races gewonnen. Maar ook de poleposition in Hongarije mag er wezen. Verstappen heeft Honda sinds de invoering van hybride V6-turbo's meer succes gegeven dan ze voorafgaand aan het GP-seizoen 2019 durfden te hopen.

Toch is het voor de Japanse autofabrikant nog geen zekerheid of het zinvol is om verder te gaan met de Formule 1, ondanks de onlangs geboekte successen.

Volgens managing director Masashi Yamamoto is Honda nog niet in de positie om de plannen na volgend seizoen te bevestigen. Yamamoto denkt wel dat Honda in zowel de MotoGP als de Formule 1 actief zou moeten blijven. "Honda zou in beiden segmenten van de auto- en motorsport actief moeten blijven - deze categorieen zijn de top van de auto- en motorsport ", aldus Yamamoto tegenover Racefans.net.

Momenteel levert Honda motoren aan Red Bull Racing en het zusterteam Toro Rosso. Volgens Yamamoto kan Honda in de nabije toekomst niet meer dan aan twee teams motoren te leveren. "We denken dat het lastig voor ons gaat worden, omdat we niet genoeg resources hebben, zoals personeel en faciliteiten", aldus Yamamoto.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.