VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

'Formule 1 mag niet ten koste gaan van gezondheid plaatselijke bevolking'

'Formule 1 mag niet ten koste gaan van gezondheid plaatselijke bevolking'
© McLaren F1

Dat de Formule 1 haar zinnen heeft gezet op een seizoensouverture op de Red Bull Ring wil nog niet per se zeggen dat de plannen doorgaan. De twee races in Oostenrijk zijn nog altijd niet definitief, want alles hangt af van Covid-19 en of men het longvirus onder controle krijgt.

Mclaren-teambaas Andreas Seidl heeft een uitgesproken mening en meent dat de GP-weekenden van Formule 1 niet ten koste mogen gaan de algemene gezondheid van de bevolking in de landen die de sport aandoet.

"We kunnen deze races alleen houden als met zekerheid kunnen zeggen dat er in die landen [die de Formule 1 aandoet] voldoende [corona]tests en voldoende apparatuur om de plaatselijke bevolking eerst te beschermen en verzorgen", aldus de 44-jarige Duitser. "Het zou onverantwoord zijn als de sport gezondheidsmiddelen en hulpbronnen gebruikt, terwijl de plaatselijke bevolking te lijden heeft onder een gebrek aan hulpmiddelen."

Maar niet alleen de gezondheid van de plaatselijke bevolking is een punt van aandacht, vindt Seidl. Ook logisitiek zijn er in de aanloop naar Oostenrijk nog veel hobbels te nemen. "We moeten allemaal eerst nog zien of er van en naar de landen afgereisd kan worden", vervolgt de teambaas.

Van de tien Formule 1-teams zijn er zeven in Groot-Brittannië gevestigd en drie in Italië en of alle teams zomaar heen en weer kunnen reizen is nog altijd geen zekerheidje. "De hele situatie is nog steeds erg dynamisch en het kan iedere dag veranderen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.