Formule 1 leverde in tweede kwartaal 2019 meer geld op

In het twee kwartaal van 2019 heeft de Formule 1 een omzetstijging doorgemaakt ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. De sport, waarvan Liberty Media de eigenaar is, had van april tot juni een omzet van 620 miljoen dollar.

Formule 1 leverde in tweede kwartaal 2019 meer geld op
© Getty Images/RedBull Contentool

Vorig jaar maakte de Formule 1 een omzet van 585 miljoen dollar in de periode april tot juni en dit jaar is dat 620 miljoen dollar. Ook de winst die voor Liberty Media voortvloeit uit de sport is met 8% toegenomen, van 134 miljoen dollar naar 145 miljoen. Echter zijn de betalingen aan de F1-teams ook toegenomen.

Niet alleen over de financiële vooruitgang van de Formule 1 is Chase Carey in zijn nopjes. Ook het gegeven dat sinds 2019 de concurrentie - richting Mercedes - van Red Bull en Ferrari groter is geworden stemt de Amerikaan positief.

"We zijn enthousiast over de toenemende concurrentie van Red Bull en Ferrari en de klinkende resultaten van Honda als motorleverancier", aldus de Formule 1 baas tegenover La Gazzetta dello Sport. "Ook de toegenomen omzet en winst stemmen ons positief over de toekomst en de resultaten voor het jaar 2019."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET