Formule 1-kalender volgens nieuwe F1-baas niet in beton gegoten

Stefano Domenicali heeft verklaard dat de Formule 1 'flexibel' omgaat met de kalender van 2021. Ook al werd eind 2020 de definitieve versie van de kalender werd gepresenteerd, is er vorige week al geschoven met Grands Prix. Dit alles vanwege de mondiale COVID19-crisis.

Formule 1-kalender volgens nieuwe F1-baas niet in beton gegoten
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Start van de F1 GP van Sakhir 2020

Net als vorig jaar heeft de Formule 1 alternatieven achter de hand, mocht het seizoen in 2021 een herhaling worden van 2020. Toen werd 'vijf voor twaalf' de Grand Prix van Australië afgeblazen. Vorige week is op verzoek van de Australische autoriteiten besloten om de race in Melbourne naar november te verplaatsen.

COVID19 heeft het wereldwijd nog altijd voor het zeggen. En dat is ook direct van invloed op de nieuwe F1-kalender, waar ondanks het wegvallen van de GP van China, nog steeds 23 races staan. Van de derde race is voorlopig niet bekend waar hij verreden wordt. Maar ook voor de rest van het seizoen staat nog niets werkelijk vast.

Stefano Domenicali heeft er zijn handen vol aan. De nieuwe CEO van de Formule 1 staat continu in contact met alle betrokken organisatoren. "We moeten flexibel zijn. Ik sta dagelijks in contact met de organisatoren, want we weten maar al te goed dat COVID19 nog rondwaart", zegt Domenicali in gesprek met Sky Sports.

"Voor nu is voor ons duidelijk dat iedereen wil doorgaan volgens plan. Maar we moeten er open voor staan dat in de eerste helft van het seizoen races worden verreden waarbij weinig of geen toeschouwers mogelijk zijn. Maar ik kan de fans verzekeren dat we er echt voor willen zorgen dat dit seizoen doorgaat."

Vorig jaar moest de sport naarstig op zoek naar alternatieven toen duidelijk werd dat bepaalde races niet gehouden konden worden. Daarom heeft de Formule 1 nu vooraf al alternatieven, mochten er een of meer Grands Prix uitvallen vanwege de situatie rond COVID19. "Maar voorlopig hebben wij alleen informatie gedeeld die bij ons is binnengekomen. We hebben geen reden om onwaarheden te verspreiden", aldus Domenicali.

"Omdat we niet weten hoe de pandemie verloopt, moeten we klaar staan om ons flexibel op te stellen."

Voorlopig staat de GP van Bahrein bovenaan de Formule 1-kalender 2021. De GP van Australië is verplaatst naar 21 november en de GP van Nederland staat nog steeds in de oorspronkelijke weekend van 3, 4 en 5 september op de planning.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 nieuws 2021Formule 1 2021Stefano Domenicali
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.