VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

'Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2020 ook uitgesteld'

'Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2020 ook uitgesteld'
© Pirelli

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan wordt ook uitgesteld. De organisatie van de achtste Grand Prix op de F1-kalender 2020 heeft vandaag in een crisisberaad besloten om het evenement in de straten van Baku uit te stellen.

Door de wereldwijde uitbraak van het COVID-19-virus staat het openbare leven in een groot deel van de wereld stil. Net zoals in vele andere raceklassen en sportevenementen ging er eerder al een tijdelijke of permanente streep door de eerste zeven Grands Prix. Vandaag [zondag 22 maart] is de Grand Prix van Azerbeidzjan voorlopig uitgesteld. Een en ander is nog niet officieel bekendgemaakt, maar het zal niet lang duren voordat de Formule 1 en de FIA een en ander zullen bevestigen. Dat meldt Motorsport.com.

Met het voorlopige uitstel van het GP-weekend in Azerbeidzjan zijn er intussen acht Grands Prix uitgesteld of afgelast. Daarnaast zal het GP-seizoen 2020 de geschiedenis in gaan als het seizoen wat later begon dan ooit tevoren.

Lees ook: Late seizoensopeners: F1 van het verleden, naar het heden

Na Azerbeidzjan is Canada het eerst volgende land wat nog volgens planning op zondag 14 juni op de F1-kalender staat. Of het zover komt dat deze Grand Prix wel doorgaat, is afwachten, maar voorlopig lijkt er - zoals het er nu uitziet - nog geen vuiltje in de lucht voor de Grand Prix in Montreal, maar dat kan snel veranderen. Het is nog maar iets meer dan een week geleden dat de Grand Prix van Australië op het laatste moment werd afgeblazen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.