'Formule 1 Grand Prix op Zandvoort zonder publiek is geen optie'

Jan Lammers heeft in gesprek met het AD laten weten dat het houden van de Dutch GP zonder publiek geen optie is. Tenzij de sport met een tegemoetkoming komt, is het wat de directeur van de Dutch GP geen optie om de Grand Prix van Nederland zonder publiek te houden.

'Formule 1 Grand Prix op Zandvoort zonder publiek is geen optie'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vrijwel alle toegangsbewijzen voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland zijn verkocht. Voor de komende drie jaar heeft het circuit in de duinen zich verzekerd van meer dan voldoende toeschouwers. De verkoop van de honderdduizenden F1-tickets maken voor een fors percentage deel uit van het verdienmodel voor de Grand Prix van Nederland. Wat Jan Lammers betreft is het houden van een Nederlandse Formule 1 Grand Prix zonder publiek geen optie. "Laten we het dan een jaar uitstellen, zodat we volgend jaar het feestje mét publiek kunnen vieren", aldus Jan Lammers tegenover het AD.

Voor de Formule 1-organisatie is het van levensbelang dat er zoveel in 2020 mogelijk grands prix worden verreden, met of desnoods zonder publiek. Op die manier kan er straks nog sprake zijn van een volwaardig en geldig wereldkampioenschap en zullen de uitzendgerechtigden niet op de deur komen kloppen voor een teruggave van de vele miljoenen, die betaald zijn voor de televisierechten.

"Wij moeten er niet aan denken dat de race - die na 35 jaar terugkeert op Circuit Zandvoort - zonder publiek verreden wordt", vervolgt Lammers. "...dat feestje wil je met publiek vieren. Alles stond wat betreft de voorbereiding en het plan klaar. Dan moet je het niet half-half gaan doen. In dat geval zien wij liever dat er gewacht wordt tot volgend jaar, zodat we het complete feestje kunnen vieren."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP NederlandF1 GP Nederland 2020Jan Lammers
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.