Geen twee races in Bahrein

'Formule 1 geeft groen licht voor Grand Prix van Portugal'

De F1 keert dit jaar terug op Autodromo do Algarve in Portimao, Portugal. En daarmee is de derde positie op de F1-kalender ingevuld en het seizoen 2021 compleet. Dat is althans waar meerdere Britse media, waaronder Autosport.com, melding van maken. Het is nog niet officieel bevestigd door F1 zelf.

'Formule 1 geeft groen licht voor Grand Prix van Portugal'
© F1.com | Circuit Autódromo Internacional do Algarve, of in het kort Portimão Circuit

De afgelopen weken was het spannend rond de reisbeperkingen, vanwege COVID19-maatregelen, tussen Portugal en Groot-Brittannië. Maar de sport heeft na overleg met de organisatoren in Portugal besloten dat de race in Portimao gewoon zal plaatsvinden. Een en ander moet nog wel officieel bevestigd worden door de Formule 1 zelf.

Vanwege de reisbeperkingen tussen Portugal en Groot-Brittannië was het even spannend of de extra geplande GP van Portugal wel kon doorgaan. Heen en weer moeten reizigers 10 dagen in quarantaine en dat zou een struikelblok zijn. Maar aangezien de Spaanse Grand Prix een week na Portugal volgt, was er feitelijk nooit sprake van dat er teamleden naar de Britse eilanden hoefden af te reizen.

Als de reisbeperkingen de komende maanden gehandhaafd blijven zoals ze nu zijn, dan wordt zelfs naar Groot-Brittannië afreizen een ondoenlijke onderneming. Want op 23 mei wordt de GP van Monaco gehouden. De besproken twee races in Bahrein, waarvan de tweede op de buitenbaan, komen hiermee voorlopig te vervallen. Het seizoen begint op zondag 28 maart in Bahrein, en wordt verreden op het gebruikelijke circuit: Bahrain International Circuit.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Portugal 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.