Formule 1 gaat volgend jaar verder met de 2019-banden

Vorige week woensdag werd de bandentest in Abu Dhabi afgerond en de teams zijn het unaniem over eens: De nieuwe banden met de 2020-specs moeten niet in gebruik worden genomen.

Formule 1 gaat volgend jaar verder met de 2019-banden
© Pirelli

Als een direct gevolg daarvan grijpt Pirelli terug naar de banden die ook in 2019 gebruikt zijn. In een persverklaring laat Pirelli weten dat ze met de FIA en de teams overeenstemming hebben bereikt en tot de slotsom zijn gekomen dat de 2020-banden niet gebruikt gaan worden. Omdat dat er vanaf 2021 18 inch velgen in gebruik worden genomen, zullen de 2020-banden de productielijn in Milaan nooit halen.

In een verklaring laat Pirelli weten: "De teams kunnen nu - zonder onderbrekingen - verder met het ontwerp van de nieuwe auto's voor 2020, waarmee ze al in een vergevorderd stadium zijn. Het gebruiken van de 2019-banden garandeert de teams stabiliteit, met het voordeel alles te weten over de banden."

Eerder deze week heeft George Russell voor Mercedes de banden voor 2021, met 18 inch velgen, getest. In twee dagen reed de Brit 218 ronden op Yas Marina. De tests waren volgens Pirelli veelbelovend. De volgende test - die door Ferrari wordt uitgevoerd - vindt plaats begin februari 2020 op het circuit Jerez de la Frontera in Spanje.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.