VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

'Formule 1 en AWS introduceren in 2020 nieuwe tv-graphics'

'Formule 1 en AWS introduceren in 2020 nieuwe tv-graphics'
© Screenshot AWS @ Youtube

De Formule 1 komt dit jaar met zes nieuwe realtime tv-graphics die de Formule 1-fans, die thuis voor de buis zitten, meer informatie zullen bieden. De nieuwe realtime informatie word aangeboden in samenwerking met Amazon Web Services (AWS).

In totaal worden er zes nieuwe realtime informatie onderdelen geïntroduceerd. Deze moeten de fans nog meer inzicht geven over de onderlinge prestaties van de auto's en coureurs. Daarvan maakt Autosport.com melding.

De nieuwe informatie onderdelen worden niet allemaal tegelijkertijd aangeboden. Gedurende het seizoen worden de onderdelen stapsgewijs uitgerold. De eerste wordt vanaf de eerste Grand Prix van Oostenrijk aangeboden, deze biedt de fans een 'Car Performance Score'.

De 'Car Performance Score' is gebaseerd op enkele gegevens van de sterke punten van de auto, zoals: vermogen, grip, downforce en luchtweerstand. Er worden vier statistieken aangeboden: bochten op lage snelheid, bochten op hoge snelheid, rechte lijn snelheid en hoe de car-handling is.

Vanaf het tweede GP-weekend op Silverstone Circuit wordt 'Ultimate Driver Speed ​​Comparison' geïntroduceerd. Hierbij worden de prestaties van de Formule 1-coureurs uit het heden en verleden met elkaar vergeleken. De informatie uit het verleden gaat terug tot in 1983.

Vanaf de Belgische Grand Prix wordt de informatie met een High-Speed ​​/ Low-Speed ​​Corner Performance onderdeel uitgebreid. Dit laat zien hoe goed coureurs snelle bochten (boven 175 km/u) en de langzamere bochten (onder 175 km/u) aanpakken.

In de tweede seizoenshelft worden er nog drie andere onderdelen uitgerold: één voor Driver Skills Rating, één voor Car / Team Development en Overall Season Performance en een laatste voor Qualification en Race Pace Prediction.

De bedoeling van Driver Skills Rating is om de meest complete coureur te herkennen, waarbij er rekening wordt gehouden met diverse prestaties, zoals: kwalificatie, starts, racetempo, bandenbeheer en inhaal- en verdedigingsacties.

Het nieuwe pakket aan informatie wat de Formule 1 en AWS gaan vrijgeven, wordt de informatie stroom verdubbeld en wordt toegevoegd aan de Exit Speed, Predicted Pit Stop Strategy, Pit Window, Battle Forecast, Pit Strategy Battle en Tyre Performance.

Rob Smedley, hoofdengineer van de Formule 1 is bijzonder blij met de uitbreidingen van F1 Insights, zoals de informatie genoemd wordt. "Met de nieuwe informatie brengen we de fans dichter bij het circuit dan ooit tevoren en worden voorheen onvertelde verhalen en inzichten van achter de pitmuur ontsloten", aldus Smedley tegenover Autosport.com.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.