VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Formule 1-analyse: Mercedes vs. Red Bull-Honda, na Oostenrijk en Hongarije

Formule 1-analyse: Mercedes vs. Red Bull-Honda, na Oostenrijk en Hongarije
© Mercedes F1

De eerste drie Formule 1-weekenden zijn achter de rug. Het seizoen is met bijna vier maanden vertraging begonnen op de Red Bull Ring en Hungaroring. De eerste Formule 1-races hebben de teams met de neus op de feiten gedrukt. Wat zijn we te weten gekomen en wat kunnen we verwachten?

Er staan momenteel tien GP-weekenden op de nieuwe F1-kalender. Dus na drie grands prix is er al meer van een kwart van het seizoen verreden. En daarmee wordt iedereen weer met de neus op de feiten gedrukt: Mercedes heeft nog altijd de touwtjes in handen. Is er iemand die Hamilton of Bottas en Mercedes van de wereldtitel kan afhouden? Is er bij Red Bull Racing nog ruimte voor verbetering? Of kan de Formule 1-renstal uit Milton Keynes met een antwoord op DAS komen?

Mercedes leidt na drie raceweekenden het kampioenschap

Mercedes - Zeges: 3 | Podiums: 5 | Punten: Mercedes: 121 (Hamilton: 63 en Bottas: 58)

Het seizoen is voor Mercedes AMG F1 goed begonnen. Erg goed mag je we zeggen. In de eerste drie grands prix stond er steeds een Mercedes-coureur op de hoogste trede van het podium. Mercedes heeft een enorme stap gezet in de winter. Vooral het DAS-systeem lijkt de Duitse renstal erg goed te helpen. Beide coureurs spreken van een erg goede balans van hun W11. Is Mercedes nog van de zevende wereldtitel af te houden? Velen denken van niet. Bij Mercedes lijkt men dit jaar alles meer dan ooit onder controle te hebben.

Loopt Red Bull-Honda achter de keiharde feiten aan?

Red Bull-Honda - Zeges: 0 | Podiums: 2 | Punten: Red Bull Racing: 55 (Verstappen: 33 en Albon: 22)

Bij Red Bull Racing staat het geheel nog niet op rails, zoals bij Mercedes wel het geval is. Tijdens het eerste treffen in Oostenrijk viel Max Verstappen uit met 'elektronische' problemen. Zijn Honda-motor begon in de eerste ronden van de seizoensopener te sputteren en haperen. Allemaal als gevolg van de software, was de lezing die naar buiten kwam. Maar is dat de hele waarheid? Laten we het hopen. Feit blijft dat het Honda-motorvermogen niet kan tippen aan dat van de Mercedes-krachtbron.

Herfstachtig in de zomer?

Ook al zou het niet zo'n belangrijk moeten spelen, maar het weer heeft de Red Bull-Honda combinatie niet echt geholpen. De temperaturen tijdens de eerste drie grands prix was lager dan normaliter het geval is. En het gaat niet om enkele graden, maar soms zelfs om 15 graden. Het was ronduit herstachtig en fris te noemen in vergelijking met andere jaren. Dat heeft Max Verstappen en Alexander Albon absoluut niet geholpen. Daar waar Red Bull-Honda uitblink onder buitengewoon warme omstandigheden, moesten ze dit jaar genoegen nemen met veel koudere en vochtige omstandigheden. Mercedes spinde garen bij het herfstachtige weer in Oostenrijk en Hongarije.

Twee weken rust en dan de volgende beproevingen in het Verenigd Koninkrijk

In het weekend van vrijdag 31 juli tot en met 2 september is Silverstone Circuit de plek waar de sessies voor eerste Britse Grand Prix wordt verreden. Een week later volgt de tweede Formule 1-race op het circuit in Silverstone. Lukt het Red Bull-Honda om op het powercircuit van Silverstone het gat met Mercedes te verkleinen? Het wordt moeilijk, alhoewel de voorlopige weersvoorspellingen Red Bull-Honda in de kaart lijken te spelen: Er wordt voorlopig regen voorspeld.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.