Force India: "We zijn vlak bij de top van het middenveld"

Force India lijkt slechts een schaduw van zichzelf te zijn, althans wanneer je de wintertests en de resultaten van de eerste Grand Prix van 2018 naast elkaar legt. Het team uit Silverstone wist de afgelopen twee seizoen als vierde het kampioenschap af te sluiten. Maar er lijkt niet veel over van de kracht van Force India, geen van de Force India-coureurs wist de punten binnen te hengelen in Melbourne.

Force India: "We zijn vlak bij de top van het middenveld"
©Force India F1

Force India gaat puntloos richting Bahrein, maar algemeen directeur Otmar Szafnauer denkt dat dit slechts van tijdelijk aard is. De 53-jarige Roemeen denkt dat Force India slechts drie tot vier tienden van de top van het middenveld is verwijderd.

"Nadat ik de rondetijden [van de race in Australië] heb vergeleken, denk ik dat we drie tot vier tienden van de top van het middenveld verwijderd zijn", aldus Otmar Szafnauer tegenover RACER. "Op sommigen momenten waren we net zo snel als [Fernando] Alonso en hij werd vijfde en wij werden elfde, en we waren er consistent qua rondetijden. We zijn niet ver verwijderd van de top van het middenveld."

In Australië bracht Force India al een flinke update mee, maar het team moet er nog steeds achter komen hoe het nieuwe pakket het beste functioneert, niettemin zit er vooruitgang in de resultaten.

De updates die na de wintertests naar Melbourne zijn meegenomen zijn nog niet volledig uitgebuit, zo vertelt technisch directeur Andy Green. "Ik denk dat er nog veel meer in het [nieuwe] pakket zit, maar de upgrades - die we de komende races introduceren - zullen het ultieme uit de auto halen."

Als de verwachtingen van Force India uitkomen, dan kunnen we een zeer spannend seizoen tegemoet gaan. Het middenveld zit heel erg dicht bij elkaar, dus dat belooft nog wat.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.