Force India ook in Abu Dhabi met beide wagens in de punten

Sahara Force India heeft prima gescoord tijdens de laatste Formule 1 race van seizoen 2017, op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De twee Pink Panthers eindigden op een zevende (Pérez) en achtste (Ocon) plek. Hun race was vrij saai, maar dat mocht de pret niet drukken, want uiteindelijk geldt: punten zijn punten.

Force India ook in Abu Dhabi met beide wagens in de punten
Foto: Sergio Pérez #11 (Force India) - Bron: Force India Media

De beide Pink Panthers reden zoals eerder gezegd een vrij kleurloze race. Na de start bleven ze op een 8e en 9e positie en reden stoïcijns hun rondjes met in de wetenschap dat collega coureur Hülkenberg een 5 seconde straf moest uitzitten. De vroege stop van Max Verstappen was in het voordeel van de beide heren, hij kwam achter hen de baan op.

De stop van Raïkönnen zorgde ervoor dat de beide Force India's uit elkaar werden gehaald. Even later verschalkte Max de jonge Fransman. Vervolgens besloot Pérez ook naar binnen te gaan. Hij viel terug naar de 12e plek en ging vervolgens het gevecht aan met Hülkenberg die ook zijn stop had gemaakt. Ocon reed ondertussen stabiel op een 7e plek.

Pérez profiteerde van het gevecht tussen Hülkenberg en Grosjean. Hij zat even later aan de achterkant van de Haas die hij snel zijn achterkant liet zien. 31 ronden voor tijd lagen beide Pink Panthers al weer in de Punten op P6 (Ocon) en P9. Ocon reed daar eenzaam en alleen op 16 seconden van Verstappen en 6 seconden achter hem Sainz. Die laatste kwam uiteindelijk wel dichterbij.

Ocon pitte in 32e ronde en kwam terug op P8, achter Grosjean. Door de pitstop van Grosjean vervolgde hij zijn race achter zijn teamgenoot op een 8e plek. Daarna was het cruising voor beide Pink Panthers. Ocon zette in de laatste ronden nog aan om richting zijn teamgenoot te gaan, maar dat was verder niet meer van invloed. Beide auto's werden netjes thuisgebracht; heel en in de punten. Voor volgend seizoen wordt er in elk geval nog veel meer vuurwerk verwacht.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Red Bull-coueur Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.