Force India moet nieuw pakket nog leren begrijpen

Force India moet nieuw pakket nog leren begrijpen
©Force India F1

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Monaco wist het Formule 1-team van Force India geen WK-punten mee te nemen naar de volgende Formule 1-race. Een behoorlijke domper op de verwachtingen van het team. Het Force India Formule 1-team wist de afgelopen twee jaar als vierde, achter de grote topteams, als vierde te eindigden.

Tijdens de wintertests in Barcelona vervulde het team uit Silverstone al een bijrol, ze vielen niet echt op. Ook in de race op Albert Park konden de coureurs van Force India, Sergio Pérez en Esteban Ocon, geen potten breken. Het team stelt nu dat ze nog twee a drie Grands Prix nodig hebben om het nieuwe pakket, de aerodynamische upgrades, te leren kennen.

Volgens Robert 'Bob' Fernley, voorlopig tijdelijk teambaas van Force India, is de situatie nog niet alarmerend. Hij stelt dat het team nog veel moet leren over de nieuwe aerodynamica upgrades van de VJM11 en denkt dat Force India daar nog twee a drie Grands Prix voor nodig heeft.

"We zullen twee of drie races nodig hebben om ons nieuwe pakket te begrijpen", aldus Fernley. "We krijgen in Bahrein de beschikking over nog meer updates, maar dit is nog maar het begin van het seizoen. Er volgen nog 20 races, en er zullen meer dan genoeg kansen zijn om het vermogen van onze auto te tonen."

Ondanks dat Force India een dankbare klant is van Mercedes, denkt Bob Fernley dat de concurrentie meer vooruitgang hebben geboekt. "In vergelijking met Melbourne 2017 zijn de teams [aangedreven door een Mercedes-motor] gemiddeld 1,1 seconde vooruit gegaan. Jammer genoeg zijn de team die door een Renault-motor worden aangedreven 1,6 seconde vooruit gegaan en dat is precies het gat wat we nu hebben met onze concurrenten."

Fernley denkt dat zijn team nu moet vechten tegen Renault, McLaren en Red Bull Racing, drie teams met veel meer [financiële] middelen dan het team van Force India en dat is volgens Fernley een flink obstakel.

"Ze hebben niet alleen meer geld ter beschikking, maar ook veel meer mensen, maar ze hebben ook geweldige coureurs. Des te belangrijker dat we onze kwaliteiten tonen, net als vorig jaar: consistentie, betrouwbaarheid en goede strategie", aldus Robert 'Bob' Fernley.

De Formule 1 Grand Prix van Bahrein begint op zondag 8 april om 17:10 uur Nederlandse tijd. Bekijk hier de hele F1-kalender 2018.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.