Force India-coureurs doen goede zaken in Mexico

Esteban Ocon en Sergio Perez hebben goede zaken gedaan voor Sahara Force India tijdens de Grand Prix van Mexico. De beide ‘Pink Panthers’ deden hun naam eer aan. Ze leken via stealth mode de rondjes op het circuit van Autódromo Hermanos Rodríguez te rijden maar sloegen vervolgens toe om de kostbare punten binnen te halen. Checo Perez ging als zevende over de eindstreep. Esteban Ocon deed dat als vijfde.

Force India-coureurs doen goede zaken in Mexico
Foto: Sergio Pérez #11 (Force India) - Bron: Force India Media

Door uit de malaise te blijven in de eerste ronde lag Ocon op een 3e plek en Perez op een 5e met Hulkenberg tussen hen in. Dat was spannend, zeker omdat Hulkenberg aan het pushen was en de jacht op Ocon had geopend. In de tiende ronde zette Räikönnen vol de druk op Checo. Dat kostte Perez wat tijd om hem achter zich te houden. Dat deed hij prima. In ronde 19 kwam Perez binnen voor zijn banden wissel. Het was gepland in die ronde als eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in Mexico-stad. Het hele stadion was stil en betuigde dezelfde eer. Ocon gaat een ronde later naar binnen en kwam als 5e de baan weer op.

Het uitvallen van Hülkenberg was niet echt in het voordeel voor de Pink Panthers. De virtuele safety car zorgde voor een golf aan pitstops en dat zorgde ervoor dat zowel Ocon als Perez niet meer konden aanhaken en het podium van zich af zagen gaan. Zowel Ocon als Checo probeerden het nog, maar het gat naar het podium was te groot om dicht te rijden. En nadat dan ook Vettel nog voorbij ging aan hen, zat er niet meer in dan een 5e en 7e plek. Dat leverde wel genoeg punten op om 4e te worden in het Constructeurs Kampioenschap.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race