VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Force India-coureurs doen goede zaken in Mexico

Force India-coureurs doen goede zaken in Mexico
Foto: Sergio Pérez #11 (Force India) - Bron: Force India Media

Esteban Ocon en Sergio Pérez hebben goede zaken gedaan voor Sahara Force India tijdens de Grand Prix van Mexico. De beide ‘Pink Panthers’ deden hun naam eer aan. Ze leken via stealth mode de rondjes op het circuit van Autódromo Hermanos Rodríguez te rijden maar sloegen vervolgens toe om de kostbare punten binnen te halen. Checo Pérez ging als zevende over de eindstreep. Esteban Ocon deed dat als vijfde.

Door uit de malaise te blijven in de eerste ronde lag Ocon op een 3e plek en Pérez op een 5e met Hülkenberg tussen hen in. Dat was spannend, zeker omdat Hülkenberg aan het pushen was en de jacht op Ocon had geopend. In de tiende ronde zette Räikönnen vol de druk op Checo. Dat kostte Pérez wat tijd om hem achter zich te houden. Dat deed hij prima. In ronde 19 kwam Pérez binnen voor zijn banden wissel. Het was gepland in die ronde als eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in Mexico-stad. Het hele stadion was stil en betuigde dezelfde eer. Ocon gaat een ronde later naar binnen en kwam als 5e de baan weer op.

Het uitvallen van Hülkenberg was niet echt in het voordeel voor de Pink Panthers. De virtuele safety car zorgde voor een golf aan pitstops en dat zorgde ervoor dat zowel Ocon als Pérez niet meer konden aanhaken en het podium van zich af zagen gaan. Zowel Ocon als Checo probeerden het nog, maar het gat naar het podium was te groot om dicht te rijden. En nadat dan ook Vettel nog voorbij ging aan hen, zat er niet meer in dan een 5e en 7e plek. Dat leverde wel genoeg punten op om 4e te worden in het Constructeurs Kampioenschap.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.