Fittipaldi: "Ferrari wil nog steeds dat Vettel races wint"

Emerson Fittipaldi is van mening dat Ferrari nog steeds wil dat Sebastian Vettel races wint. Dit ondanks dat Ferrari in Sochi het 'bevel' gaf aan de viervoudig wereldkampioen om een stapje opzij te doen voor Charles Leclerc.

Fittipaldi: "Ferrari wil nog steeds dat Vettel races wint"
© Ferrari F1

Tegenover Auto Bild verklaart de tweevoudig wereldkampioen, Emerson Fittipaldi: "Ferrari wil dat beiden races winnen. En natuurlijk steunen ze hem [Sebastian Vettel], ze zijn gek op hem."

De situatie rondom de strijd - binnen Ferrari - wordt door de Italiaanse media "groter gemaakt", aldus de 72-jarige Braziliaan, die ook wel geniet van de strijd tussen Vettel en Leclerc. "Ze [Ferrari] geniet van de strijd tussen hun coureurs", aldus Fittipaldi met een glimlach.

De strijd tussen veteraan Sebastian Vettel en nieuwkomer Charles Lecerc lijkt Ferrari de komende tijd parten te gaan spelen. Tijdens de Grand Prix van Rusland heeft de vete tussen beiden de Scuderia mogelijk al een overwinning gekost.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister