FIA-steward, door voornamelijk Nederlanders, met dood bedreigd

FIA-steward Mika Salo heeft de gevolgen van zijn betrokkenheid bij de beslissing om Max Verstappen het podium te ontnemen moeten ondervinden. De oud coureur van onder andere Ferrari is namelijk met de dood bedreigd door onder andere Nederlandse personen.

FIA-steward, door voornamelijk Nederlanders, met dood bedreigd
© FIA

Max Verstappen haalde afgelopen zondag Kimi Räikkönen in tijdens de laatste ronde van de race in Amerika. Daarmee wist de jonge Nederlander alsnog het podium te behalen nadat hij als 16de moest vertrekken vanwege een gridstraf. Echter, kwam de Red Bull coureur met alle vier de wielen buiten de baan terecht tijdens zijn inhaalactie en dat moest hij bekropen met een tijdstraf. Na afloop van de race werd Verstappen terugverwezen naar de vierde stek, maar dat kon vrijwel niemand waarderen.

Radovan Novak, Gary Connelly en Mika Salo waren de mannen die de beslissing hebben genomen en dat zullen ze niet snel vergeten. "Ik ben met de dood bedreigd door voornamelijk Nederlanders", vertelt Salo tegenover de media. Verder kregen de stewards vooral veel commentaar te verduren, maar dit slaat echt alles. Het lijkt erop dat de fans de grenzen niet meer kennen.

Tegenover het Finse Suomi F1 vertelt Mika Salo: "Dat het WikiPedia-artikel werd gewijzigd was nog een leuk grapje, maar om mij en andere leden van de wedstrijdleiding te bedreigen gaat te ver en dat zou ook niet onbestraft mogen blijven."

Mika Salo blijft, ondanks de doodsbedreigingen, bij zijn standpunt. De regels zijn glas helder volgens de voormalig Formule 1-coureur. "Regels zijn regels, Max [Verstappen] ging met vier wielen buiten de baan", aldus Salo.

De beschuldigingen dat er andere belangen spelen verwijst de voormalig Ferrari-coureur naar het rijk de fabelen. "Iedereen is zeker vergeten dat ik Kimi [Räikkönen] in België - voor het negeren van gele vlaggen - zwaarder heb bestraft." Kimi Räikkönen kreeg een 'stop-and-go penaly' van 10 seconden (ironisch genoeg door het uitvallen van Max Verstappen), waardoor Räikkönen waarschijnlijk net buiten het podium viel.

Bewerkt door Ries Boogert

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP AmerikaFIAGary ConnellyMax VerstappenMika Salo
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.