VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

'FIA start onderzoek naar mogelijk politiek statement Hamilton'

'FIA start onderzoek naar mogelijk politiek statement Hamilton'
© Mercedes F1 | Lewis Hamilton met het veel besproken t-shirt voor de start van de race in Toscane (2020)

De autosportbond FIA is een onderzoek gestart naar een mogelijk politiek statement, wat Lewis Hamilton op zondag op Mugello tijdens officiële momenten naar buiten bracht. Dat schrijft Daily Mail.

Lewis Hamilton droeg op zondag tijdens de officiële momenten een t-shirt met daarop de tekst 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor'. De FIA gaat de uiting onderzoeken, want als het een politiek statement betreft, dan kan de wereldkampioen een boete verwachten.

Het is voor coureurs namelijk niet toegestaan om politieke statements naar buiten te brengen, zeker niet tijdens de officiële momenten. Hamilton droeg het t-shirt ook op de ingelast momenten, waarin de coureurs voor gelijkheid in de sport en de wereld promoten, voor de race. Vervolgens droeg Hamilton hetzelfde t-shirt weer toen hij de bokaal voor de zege ontving.

Op sociale media ontstond een golf van kritiek op het t-shirt van Hamilton en de tekst die erop stond. 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor', wat zoveel betekent als 'Arresteer de agenten die Breonna Taylor hebben gedood'. - Breonna Taylor was een Afro-Amerikaanse vrouw, die op 13 maart in de Verenigde Staten om het leven kwam door politiekogels. Het onderzoek naar de dood van de vrouw is nog niet afgerond.

Onder de foto gaat de tekst verder

© Pirelli | Lewis Hamilton met het veel besproken t-shirt voor de start van de race in Toscane (2020)

De statuten van de FIA ​​verbieden elke vorm van politieke uitspraken. Hamilton loopt het risico een boete te krijgen. Een woordvoerder van de FIA liet een Daily Mail weten dat de Mercedes-coureur 'een grens heeft overschreden'. De FIA ​​en de eigenaren van de sport Liberty Media hebben sinds de eerste Grand Prix van 2020 hard gewerkt om met Hamilton samen te werken in zijn strijd tegen racisme en ongelijkheid.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert1 reactie
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
TinusPlotseling @ 14 sep, 10:47 #51
Het is een geweldige coureur, maar ik vind het toch een apart en raar mannetje. Ik begrijp niet dat hij zich voornamelijk focust op de VS. Alsof er ergens anders in de wereld niets mis is, met ongelijkheid etc. We wachten af wat de FIA zegt.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.