VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

FIA overweegt nieuwe richtlijnen na 'politiek' T-shirt Lewis Hamilton

FIA overweegt nieuwe richtlijnen na 'politiek' T-shirt Lewis Hamilton
© Mercedes F1

Lewis Hamilton wordt niet vervolgd voor het dragen van het T-shirt met een politiek statement. De FIA overwoog stappen te nemen tegen de Brit, maar ziet daarvan af. Maar de autosportbond overweegt nu wel de richtlijnen voor het dragen van dergelijke T-shirts tijdens officiële momenten.

Tijdens de officiële momenten in Toscane verscheen Lewis Hamilton met een T-shirt ten tonele. Op zich niets mis mee, zou je denken. Maar met de boodschap op het T-shirt was de Brit te ver gegaan. Dat was wat een woordvoerder van de FIA, volgens Daily Mail, zondag zei. De tekst op het T-shirt, 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor', zou een 'politiek statement' zijn en dat kon niet, vond men.

Hoe de FIA de richtlijnen gaat aanscherpen is nog niet duidelijk, maar dat er iets gat veranderen is duidelijk. Een en ander wordt van kracht tijdens het GP-weekend in het Russische Sochi.

Lewis Hamilton, die een golf van kritiek aan het rollen bracht, nadat hij met het bewuste T-shirt op de grid en op het podium op Mugello verscheen, heeft op zijn socials al laten weten dat hij zijn mening blijft delen. De 'politieke lading' van het T-shirt zou volgens velen niet kunnen, maar de Mercedes-coureur denkt daar zelf anders over.

"Ik wil dat jullie weten dat ik nooit zal stoppen mijn kanalen te gebruiken om licht te schijnen op onderwerpen, waarvan ik vind dat ze het nodig hebben", aldus de zesvoudig wereldkampioen op zijn sociale media-kanalen.

Lees ook: 'FIA start onderzoek naar mogelijk politiek statement Hamilton'

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert1 reactie
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
TinusPlotseling @ 16 sep, 06:06 #52
Geen vervolging dus. Hadden we eigenlijk wat anders verwacht dan?
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.