De FIA werkt aan oplossing voor 'onzichtbare' startlichten

In de aanloop naar de Bahreinse GP gaat de FIA zich inzetten om er voor te zorgen dat de rijders die achteraan op de startgrid staan ook de startlichten kunnen zien. Enkele coureurs klaagden er over dat ze in Melbourne de startlichten niet of niet goed konden zien.

De FIA werkt aan oplossing voor 'onzichtbare' startlichten
©Pirelli F1 Media

Robert Kubica en Pierre Gasly klaagden er na de race in Melbourne over dat ze door de grotere achtervleugels de startlichten niet konden zien. Het duo miste dan ook het moment dat de vijf lichten uitgingen. "Ik kon alleen maar reageren op de auto's die voor me stonden", liet Gasly weten tegenover het Duitse Sport1.

Robert Kubica tijdens de start zelfs enorm verrast. "Ik raakte in eerste instantie in paniek omdat ik de startlichten niet kon zien. Mijn zicht werd geblokkeerd door de McLaren voor mij."

De FIA heeft gereageerd en laat weten dat er momenteel aan een oplossing wordt gewerkt. Een woordvoerder van de FIA liet weten dat er sprake is van "een onbedoeld gevolg van de grotere achtervleugels van de Formule 1-bolides."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.