Ferrari's F1-bolide voor 2020 zal fundamenteel anders zijn

Ferrari's F1-bolide voor 2020 zal fundamenteel anders zijn
© Ferrari F1

Ferrari bereikte in 2019 de tweede plaats in het kampioenschap, maar liet de bal op veel punten vallen. De tekortkomingen worden tijdens de winterstop flink aangepakt. Zo liet teambaas Mattia Binotto, tijdens het Ferrari-kerstdiner weten.

Tijdens het jaarlijkse Ferrari-diner sprak Mattia Binotto - als teambaas van Scuderia Ferrari - en liet weten dat het team uit Maranello "waarschijnlijk het eerste team" is wat het nieuwe strijdwapen voor 2020 aan de wereldpers zal tonen. Ferrari maakte eerder bekend dat op dinsdag 11 februari aan de wereldpers getoond gaat worden. Ondanks die vroege onthulling, laat Binotto weten dat het team volgende tijd heeft om, onder andere, aan de betrouwbaarheid van de Ferrari-bolide te werken.

De nieuwe auto zal een nieuwe aerodynamische filosofie onthullen, maar ook de krachtbron wordt flink aangepakt. "Alles zal gebaseerd zijn op wat we afgelopen jaar geleerd hebben. Dus het wordt een pakket met veel meer downforce dan wat we hadden", aldus Binotto. "Ik zeg niet dat we bij de anderen gaan afkijken, maar we gaan ons meer aanpassen op het gedrag van de banden, die komend seizoen hetzelfde zijn."

Waar Ferrari te kort schoot in de aerodynamica, was de Italiaanse krachtbron veruit de meest krachtige van het Formule 1-veld. Ook daar ziet Binotto ruimte voor verbetering. "De krachtbron wordt enorm aangepast voor 2020, zowel aan de binnen- als de buitenzijde", aldus de Zwitserse Italiaan. "Ondanks de redelijk stabiele reglementen [rondom de Formule 1-motor], denken we dat daar nog veel verbeterd kan worden."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.