Ferrari wil in 2021 geen rookies, maar twee ervaren coureurs

Ferrari wil in 2021  geen rookies, maar twee ervaren coureurs
© Pirelli F1 Media

Ferrari wil in 'een belangrijk jaar als 2021' geen gebruikmaken van rookies. De rijders line-up moet bestaan uit twee ervaren coureurs. Zo heeft Mattia Binotto laten weten.

In 2021 gaan de reglementen van de Formule 1 volledig op de schop. Voor een dergelijk belangrijk jaar wil Scuderia Ferrari geen van hun vijf junioren inzetten, mocht Sebastian Vettel aan het eind van 2020 een punt zetten achter zijn Ferrari-carrière. In een gesprek met Auto Motor und Sport heeft teambaas Mattia Binotto laten weten dat Ferrari voor 2021 geen jonge coureur uit hun junioren-vijver zal vissen. "Dat zou voor hen te vroeg zijn", laat Binotto optekenen door AMuS. "Voor een belangrijk jaar als 2021 hebben we twee ervaren coureurs nodig."

Terwijl vlak voor de kerst bekend werd gemaakt dat Charles Leclerc de komende vijf seizoenen voor de renstal uit Maranello gaat uitkomen, loopt het contract van Sebastian Vettel eind 2020 af. De grote vraag - die de media al weken bezighoudt - is wat de Duitser gaat doen en hoe Ferrari de toekomst van het team ziet, met of zonder Vettel.

Of Lewis Hamilton - wiens contract met Mercedes ook aan het eind van 2020 afloopt - naar de Scuderia verhuisd is ook niet duidelijk. De gesprekken die naar verluidt tussen de Brit en Ferrari hebben plaatsgevonden, worden volgens Ferrari te hoog ingeschat. Ferrari-baas John Elkann heeft inderdaad gesprekken gevoerd met de zesvoudig wereldkampioen, maar volgens Ferrari-president Louis Camilleri ging het om een persoonlijk gesprek.

"Ze [Elkann en Hamilton] hebben gemeenschappelijke vrienden. Het is allemaal erg overdreven aangedikt [in de media]", aldus Louis Camilleri tegenover AMuS. "Het is veel te vroeg om te praten over coureurs voor 2021. Onze situatie is bekend. We hebben een coureur met een langlopend contract en een tweede coureur waarvan het contract eind 2020 afloopt. Volgend jaar zullen we onze opties herzien", aldus de geboren Egyptenaar.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.