Ferrari weer op volle kracht op het rechte stuk

Het heeft er alle schijn van dat het onderstrepen en benadrukken van de technische reglementen door de FIA, twee weken geleden in Austin, niet van invloed is geweest op de snelheid van de Ferrari's.

Ferrari weer op volle kracht op het rechte stuk
© Pirelli

Misschien moeten enkele mensen - die Ferrari beschuldigden van gesjoemel - hun woorden inslikken en met excuses komen, want voorlopig lijkt het er sterk op dat Ferrari weer helemaal op kracht is gekomen. In Austin leek het er even op dat de snelheid er helemaal uit was, maar daarvan is in Brazilië geen sprake meer.

Volgens de GPS-berekeningen van Red Bull Racing waren de Ferrari's op het lange rechte stuk 0,7 seconden sneller dan de Red Bulls. Mercedes verloor zelfs 0,8 seconden, zo valt te lezen op Auto Motor und Sport. Het lijkt er voorlopig dus op dat Ferrari niet heeft gesjoemeld, iets wat algemeen werd aangenomen.

Red Bull probeerde aan te tonen dat Ferrari sjoemelde met de 'fuel flow meter', door er een kabelboom langs te leggen en zo de registratie van de hoeveel brandstof te beïnvloeden.

Vandaag volgt de derde vrije training, en dat zal meer duidelijkheid scheppen. De weersomstandigheden zullen vandaag een heel stuk beter zijn en daarom zullen de rondetijden en topsnelheden representatiever zijn.

Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren vrijdag de snelsten op de baan in São Paulo. Max Verstappen volgde de snelste tijd van Vettel - een 1:09.217 - op 0.134 seconde. De derde vrije training in Brazilië begint zaterdagmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.