Ferrari-teambaas tegen F1: "De bladzijde omslaan en vooruit kijken"

De wedstrijdleiding in Oostenrijk nam zondagavond een beslissing die niet in het voordeel van Ferrari, en met name Charles Leclerc, uitpakte. Maar Mattias Binotto vindt ook dat de sport nu de bladzijde moet omslaan en vooruit moet kijken.

Ferrari-teambaas tegen F1: "De bladzijde omslaan en vooruit kijken"
© Ferrari F1

Tot ronde 69 zag het er allemaal rooskleurig uit voor de Italiaanse renstal uit Maranello. Charles Leclerc reed vanaf de start aan de leiding van de Grand Prix van Oostenrijk. Niets leek de Monegask in de weg te liggen om zijn eerste Formule 1 zege te scoren. Maar toen was Max Verstappen al onderweg om het hem lastig te maken.

Max Verstappen, die een verschrikkelijke start meemaakte, passeerde Leclerc op een harde maar eerlijke manier. Nog voordat de finishvlag voor Max Verstappen als eerste viel kwam de melding van de wedstrijdleiding 'under investigation'. Vervolgens duurde het uren voordat de beslissing van de stewards in het voordeel van de Nederlander genomen werd.

Teleurstelling bij Ferrari, maar ook berusting over de uitspraak van de wedstrijdleiding van de FIA. "Goed voor de sport en de Formule 1", aldus Binotto.

"Iedere race heeft wel een verhaal en vandaag [zondag] was een fantastisch verhaal, met enkele mooie gevechten. Wij hebben laten zien dat we vooruitgang hebben geboekt", laat Binotto optekenen. "Charles reed van de start tot aan de finishvlag een erg sterke race, hij was het hele weekend als sterk bezig."

"Maar ook Seb [Sebastian Vettel] reed excelleerde in de race. Hij probeerde op de harde banden aan te vallen, maar ze sleten toch harder dan we hadden gedacht. De tweestopper werkte niet en was in eerste instantie ook niet gepland. We hebben de tweestopper uitgevoerd omdat de situatie in de race daarom vroeg."

De inhaalactie van Verstappen op Leclerc

"Aangaande de beslissing van de stewards, die hebben we volledig te accepteren, ondanks dat we denken dat het niet de juiste beslissing is geweest. Maar zij zijn de jury en we hebben dat gewoon te accepteren", vervolgt de Italiaan.

Goed voor de Formule 1

"Hoe dan ook, ondanks dat ik de eerste en grootste Ferrari-fan ben, ik denk dat het tijd is voor de Formule 1 om de bladzijde om te slaan en vooruit te kijken", doelend op de controversiële besluitvorming van de wedstrijdleiding in de afgelopen maanden en jaren en hopend op minder bemoeienis van de wedstrijdleiding.

"Zoals we allemaal vaker hebben gezegd 'we moeten de coureurs het op de baan laten uitvechten' en daarom is het goed voor de sport en goed voor de Formule 1. Dus van daaruit 'bravo' aan het adres van Verstappen, hij reed een fantastische race, net als Charles. Er komen vanzelf weer nieuwe kansen in de toekomst", aldus Binotto.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.