Ferrari-teambaas over Räikkönen: 'Veel pech buiten zijn schuld om'

Maurizio Arrivabene kan moet een goed gevoel terugkijken op de F1 Grand Prix van België. Sebastian Vettel wist namelijk een belangrijke overwinning in de wacht te slepen. Volgende week volgt de belangrijkste race van het jaar voor de Scuderia, de Italiaanse Grand Prix.

Ferrari-teambaas over Räikkönen: 'Veel pech buiten zijn schuld om'
©Scuderia Ferrari

"Het was een geweldig resultaat voor het team, met een geweldige race van Sebastian. Het team heeft vandaag alles goed gedaan. Dit is een hele opsteker na de teleurstelling die we zaterdag moesten verwerken na de kwalificatie. Vandaag hebben we echter het volledige potentieel van de auto kunnen aantonen."

"Nu moeten we deze lijn in onze thuisrace in Monza zien door te trekken. Ik weet zeker dat de tifosi ons naar grote hoogte gaan brengen, het hele team staat te popelen om een goed resultaat naar te zetten."

Tenslotte verontschuldigde Arrivabene zich nog richting Kimi Raïkkönen, nadat een fout van Ferrari hem zaterdag een goede uitgangspositie kostte: "Wat er vandaag met Kimi gebeurde was ontzettend zonde. Hij heeft dit jaar veel pech buiten zijn schuld om. Aan de andere kant moeten we eerlijk zijn, wij hebben hem gisteren in de steek gelaten", zo vertelde de teambaas aan het Italiaanse SkyF1.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.