Ferrari-teambaas over Räikkönen: 'Veel pech buiten zijn schuld om'

Maurizio Arrivabene kan moet een goed gevoel terugkijken op de F1 Grand Prix van België. Sebastian Vettel wist namelijk een belangrijke overwinning in de wacht te slepen. Volgende week volgt de belangrijkste race van het jaar voor de Scuderia, de Italiaanse Grand Prix.

Ferrari-teambaas over Räikkönen: 'Veel pech buiten zijn schuld om'
©Scuderia Ferrari

"Het was een geweldig resultaat voor het team, met een geweldige race van Sebastian. Het team heeft vandaag alles goed gedaan. Dit is een hele opsteker na de teleurstelling die we zaterdag moesten verwerken na de kwalificatie. Vandaag hebben we echter het volledige potentieel van de auto kunnen aantonen."

"Nu moeten we deze lijn in onze thuisrace in Monza zien door te trekken. Ik weet zeker dat de tifosi ons naar grote hoogte gaan brengen, het hele team staat te popelen om een goed resultaat naar te zetten."

Tenslotte verontschuldigde Arrivabene zich nog richting Kimi Raïkkönen, nadat een fout van Ferrari hem zaterdag een goede uitgangspositie kostte: "Wat er vandaag met Kimi gebeurde was ontzettend zonde. Hij heeft dit jaar veel pech buiten zijn schuld om. Aan de andere kant moeten we eerlijk zijn, wij hebben hem gisteren in de steek gelaten", zo vertelde de teambaas aan het Italiaanse SkyF1.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET