Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil niet horen van favorietenrol
©Scuderia Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil niet horen van favorietenrol

4 mrt 2019 - 13:33
Ries Boogert

Mattia Binotto vindt niet dat Ferrari zich een favorietenrol moet laten aanpraten. De Ferrari-teambaas wijst alle lofzang in die richting resoluut van de hand. De Italiaan wil zich per se niet dat de Scuderia in de favorietenrol wordt geduwd.

Vele prominenten uit de Formule 1 zien Ferrari als favoriet voor de wereldtitel 2019. Het optreden van de de formatie uit Maranello was dermate sterk dat velen er het zelfde over denken, Ferrari is ijzersterk.

Die mening is ook voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi toebedeeld. De voormalige Ferrari-coureur liet tegenover het Italiaanse Radio Sportivo weten: "Mercedes zal absoluut sterk zijn, maar Ferrari lijkt sterker." Ook regerend wereldkampioen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton deelt die mening. Volgens de Brit heeft Ferrari een halve seconde voorsprong op Mercedes.

"Allemaal leuk en aardig dat Hamilton denkt dat Ferrari sneller is, maar ik verwacht een ijzersterk Mercedes in Australië", aldus Binotto. "Het zou helemaal verkeerd zijn om te denken dat we al de leiding hebben."

Niettemin is Ferrari helemaal klaar voor de aanval op de wereldtitel van 2019. Mattia Binotto heeft eerder al verklaard dat Sebastian Vettel de 'nummer 1' is van het team. "Dat was geen beslissing tegen Charles [Leclerc], maar een besluit ten bate van Ferrari", benadrukt de Ferrari-teambaas nog eens.

Ferrari lijkt de zaakjes in de aanloop naar de seizoens-ouverture helemaal toch wel voor elkaar te hebben. Binotto is erg in zijn nopjes met de Ferrari SF90, het nieuwe strijdwapen van de Scuderia. "De auto is erg goed uitgebalanceerd en goed in iedere soort bocht", aldus Binotto.

Bij Mercedes leek het de afgelopen weken toch iets minder te gaan. In de tweede week was er duidelijk verbetering, maar toch zijn er geluiden die er op wijzen dat Mercedes op dit moment nog niet helemaal klaar is.

Voormalig Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen verklaarde tegenover de Duitse krant Abendzeitung: "Ik heb vernomen dat Mercedes een onderstuurprobleem heeft."

DELEN
Meer nieuws
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEEST GELEZEN
18 mrt. 05:02 - F1
Horner weet nog niet wat hij van Bahrein moet verwachten
17 mrt. 19:13 - F1
Het steigerende paard zakt door zijn hoeven in Melbourne
17 mrt. 20:17 - F1
Geen best weekend voor Williams F1, maar ook positieven
19 mrt. 05:03 - F1
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
18 mrt. 04:47 - F1
Carlos Sainz jr: "Ik raakte in 2017 mijn Red Bull-ticket kwijt"
ZIGGO SPORT F1
Word Ziggo-abonnee en volg alle F1-sessies, dus ook alle vrije trainingen, zonder etxra kosten. Surf direct naar Meer Met Ziggo, word abonnee en scoor meteen een waardebon van BOL.com.
MEER Formule 1
Vandaag 05:03
Opinie: Slaat Red Bull Racing met Honda een nieuwe bladzijde om?
Vandaag 04:00
'Ontwerp voorvleugel SF90 oorzaak voor grip tekort op vooras'
18 mrt. 16:18
Sebastian Vettel moet het ontgelden in de Italiaanse media
18 mrt. 15:20
Helmut Marko: "Met deze auto kan Max voor de titel gaan"
18 mrt. 05:50
Lewis Hamilton reed met schade aan de W10 de race uit