Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil niet horen van favorietenrol

Mattia Binotto vindt niet dat Ferrari zich een favorietenrol moet laten aanpraten. De Ferrari-teambaas wijst alle lofzang in die richting resoluut van de hand. De Italiaan wil zich per se niet dat de Scuderia in de favorietenrol wordt geduwd.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil niet horen van favorietenrol
©Scuderia Ferrari

Vele prominenten uit de Formule 1 zien Ferrari als favoriet voor de wereldtitel 2019. Het optreden van de de formatie uit Maranello was dermate sterk dat velen er het zelfde over denken, Ferrari is ijzersterk.

Die mening is ook voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi toebedeeld. De voormalige Ferrari-coureur liet tegenover het Italiaanse Radio Sportivo weten: "Mercedes zal absoluut sterk zijn, maar Ferrari lijkt sterker." Ook regerend wereldkampioen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton deelt die mening. Volgens de Brit heeft Ferrari een halve seconde voorsprong op Mercedes.

"Allemaal leuk en aardig dat Hamilton denkt dat Ferrari sneller is, maar ik verwacht een ijzersterk Mercedes in Australië", aldus Binotto. "Het zou helemaal verkeerd zijn om te denken dat we al de leiding hebben."

Niettemin is Ferrari helemaal klaar voor de aanval op de wereldtitel van 2019. Mattia Binotto heeft eerder al verklaard dat Sebastian Vettel de 'nummer 1' is van het team. "Dat was geen beslissing tegen Charles [Leclerc], maar een besluit ten bate van Ferrari", benadrukt de Ferrari-teambaas nog eens.

Ferrari lijkt de zaakjes in de aanloop naar de seizoens-ouverture helemaal toch wel voor elkaar te hebben. Binotto is erg in zijn nopjes met de Ferrari SF90, het nieuwe strijdwapen van de Scuderia. "De auto is erg goed uitgebalanceerd en goed in iedere soort bocht", aldus Binotto.

Bij Mercedes leek het de afgelopen weken toch iets minder te gaan. In de tweede week was er duidelijk verbetering, maar toch zijn er geluiden die er op wijzen dat Mercedes op dit moment nog niet helemaal klaar is.

Voormalig Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen verklaarde tegenover de Duitse krant Abendzeitung: "Ik heb vernomen dat Mercedes een onderstuurprobleem heeft."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET