Ferrari-teambaas heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz jr.

Carlos Sainz is de nieuwe aanwinst van Scuderia Ferrari. De Spanjaard met startnummer 55 is de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc en is deze week in Maranello begonnen met zijn voorbereidingen van het F1-seizoen 2021.

Ferrari-teambaas heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz jr.
© Ferrari F1 | Carlos Sainz was in december 2020 al te gast bij Ferrari in Maranello.

Alles zal nieuw zijn voor Carlos Sainz als hij deze week aan de slag gaat in Maranello bij Ferrari. Een compleet nieuwe auto, waarvan hij alles wil weten en een totaal andere teamstructuur. Sainz begon in 2015 samen met Max Verstappen aan zijn Formule 1 carrière bij Toro Rosso. In 2017 werd hij door Red Bull, waar hij onder contract stond, tegen het eind van het seizoen uitgeleend aan Renault. Ook in 2018 reed de Madrileen voor de Franse formatie, om vervolgens in 2019 en 2020 voor McLaren te rijden.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto had genoeg gezien. De Zwitserse Italiaan wist dat hij Sainz moest hebben om Sebastian Vettel te vervangen. De Duitser werd begin 2020 aan de kant geschoven voor het seizoen 2021 om de nieuwe aanpak van Ferrari mogelijk te maken en de komst van Sainz jr. Door zijn ervaring bij drie verschillende teams brengt Sainz een flinke dosis informatie mee naar Ferrari en dat kan de renstal uit Italië goed gebruiken.

Lees hieronder verder

Carlos is een snelle en zeer consistente coureur, aldus Binotto

De 26-jarige Sainz presteerde in alle jaren voor 2021 consistent, ook al moest hij het met twee podiums doen. En dat is exact waar teambaas Binotto naar op zoek was. "Carlos is een snelle en zeer consistente coureur. Ik denk dat hij een van de coureurs is die het vaakst finisht en op zondag zijn positie in het klassement verbetert", laat Binotto optekenen.

Ferrari heeft hoge verwachtingen van Carlos Sainz

"Ik hoop echt dat hij gaat bijdragen in onze strijd om terug te komen in de hoogste regionen van het kampioenschap, wat erg belangrijk is voor ons", gaat Binotto verder. "Het is erg belangrijk om twee coureurs te hebben die presteren en het goed doen in de race, om zoveel mogelijk punten te scoren. Ik ben er vrij zeker van dat Carlos ons hierbij gaat helpen en om het als team beter te doen."

Ook op technisch gebied verwacht Binotto veel van de Spanjaard. "Hij is gewend [door zijn ervaring bij drie andere teams] aan verschillende methodieken van het werken met engineers, verschillende benaderingen van configuraties en daarvoor staan we open. Daarnaast zal hij ook veel leren. - Ik hoop daarnaast dat hij een geweldige teamgenoot van Charles [Leclerc] wordt. Hij heeft de kwaliteiten van een leider en is een harde werker", besluit Binotto.

Na een belachelijk slechts seizoen in 2020 hoopt Ferrari er in 2021 weer een beetje bovenop te komen. Of dat gaat lukken is nog de vraag, maar aan de motivatie van Carlos Sainz zal het ongetwijfeld niet liggen.

Binnenkort gaat Carlos Sainz een privétest doen in de Ferari SF90, de Ferrari uit 2019. Dan zal hij voor het eerst kennismaken met de Ferrari en het bijbehorende stuurtje. In december liet de Spanjaard zich al een stoeltje schuimen en aanmeten.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Carlos Sainz jr.F1 nieuws 2021Ferrari F1Ferrari SF90Formule 1 2021Mattia Binotto
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.