Ferrari speelt derde viool tijdens 'long runs' in Abu Dhabi

Red Bull en Mercedes zijn - wat de racesnelheid betreft - aan elkaar gewaagd, zo blijkt uit een analyse. Ferrari blijft in de long runs op de zachtste banden een beetje achter. Zo moet Sebastian Vettel 0,6 seconden prijsgeven op Lewis Hamilton en 0,5 seconden op Max Verstappen.

Ferrari speelt derde viool tijdens 'long runs' in Abu Dhabi
© Ferrari F1

"De bandenslijtage speelt hier voor ons een sleutelrol, vooral in de derde sector hebben de banden het moeilijk", verklaarde Charles Leclerc vrijdagavond. De verklaring van Leclerc wordt bevestigd door de data die verkregen is tijdens de long runs. "Dat is de reden waarom het onmogelijk is om te zeggen hoe lang de softs goed blijven", zegt Mario Isola van Pirelli.

Op de soft banden speelt Ferrari trouwens de derde viool, achter Mercedes en Red Bull. Tijdens long runs, met stints van vrijwel gelijke lente, komt Sebastian Vettel - die de snelste is van de Ferrari-coureurs tijdens de long runs - zestiende te kort op de tijden van Lewis Hamilton en een halve seconde op de tijden van Max Verstappen.

De hoeveelheid brandstof brengt ook een interessante vergelijking aan het licht. Vooral tussen Hamilton en Verstappen. "Tijdens de long runs denk ik niet dat de anderen hebben bijgetankt, maar wij hebben gereden met volle tanks", aldus Red Bull-sportadviseur Helmut Marko tegenover Motorsport-Magazin. "Wanneer je dat dus vergelijkt, staan we relatief dicht bij Hamilton, die in onze ogen de snelste is."

Zaterdagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd begint de laatste vrije training van het seizoen. De kwalificatie volgt daarop om 14:00 uur. De race op zondag begint om 14:10 uur.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.