Ferrari schrapt 'Mission Winnow' uit officiële teamnaam

Scuderia Ferrari heeft de titelsponsor 'Mission Winnow' uit de officiële teamnaam geschrapt. Zo is duidelijk geworden na het bekijken van de laatste  versie van de inschrijflijst van de FIA voor het Formule 1-seizoen 2019.

Ferrari schrapt 'Mission Winnow' uit officiële teamnaam
©Scuderia Ferrari

Ook al is de merknaam 'Mission Winnow' uit de teamnaam verdwenen, toch prijken de logo's nog wel op de overalls en de F1-bolides van Ferrari. Of dat ook het geval zal zijn tijdens de eerste F1-race in Australië, van het seizoen valt nog te betwijfelen.

De Australische overheid liet weken geleden al weten niet gediend te zijn van de merknaam die op de Ferrari SF90 prijkt. Een en ander wordt duidelijk in verband gebracht met tabaksreclame. Op tabaksreclame geldt wereldwijd een totaalverbod, in de Formule 1 is dat sinds 2007.

Maar Philip Morris-baas André Calantzopoulos verzekert dat 'Mission Winnow' niets met tabak te maken heeft, maar een innovatief bedrijf is. "Ik weet dat velen hun twijfels over ons hebben en onze motivaties", aldus de 61-jarige Griekse zakenman tegenover La Repubblica. "Maar met Mission Winnow willen we de wereld laten weten dat we zijn veranderd en onze toewijding aan wetenschap en innovatie de toekomst voor iedereen moet verbeteren."

Waar het bedrijf achter de merknaam 'Mission Winnow' zich dan exact mee bezighoudt is niet bekend. Maar de vermoedens bestaan dat Philip Morris de tabaksmarkt wereldwijd in ziet zakken en naar alternatieve methode op zoek is om inkomsten te blijven garanderen. Gedacht kan worden aan het steeds populairdere zogenaamde 'dampen'.

Of Ferrari in Australië wel of niet met de logo's van 'Mission Winnow' ten tonele verschijnt is nog niet bekend. Maar de Australische overheid zal er in ieder geval alles aan doen om dat te voorkomen.

De merknaam 'Mission Winnow' verscheen voor het eerst op de bolides van Scuderia Ferrari tijdens de Grand Prix van Japan 2018.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.