Ferrari reageert op de uitspraken van Verstappen: "Erg teleurstellend"

Max Verstappen reageerde zondag na de race in Austin over het matige optreden van Ferrari, met de opmerking 'als je stopt met valsspelen'. Dat is de Nederlander niet in dank afgenomen door het Italiaanse team.

Ferrari reageert op de uitspraken van Verstappen: "Erg teleurstellend"
© Ferrari F1

Max Verstappen verwees naar de verhalen over de onthulling van het 'geheim' van Ferrari. De formatie uit Maranello zou gesjoemeld hebben met de 'fuel flow meter' en kon daardoor ongemerkt meer brandstof verbranden, en dus meer vermogen produceren dan de rest van de teams. Tijdens de race in Austin viel Ferrari op zondag een beetje tegen en dat triggerde Verstappen om melding te maken van het eventuele 'valsspelen'.

"Ik heb dit weekend veel gelezen en ook na de race", steekt Mattia Binotto van wal na de race tegenover de aanwezige pers. "Ik vind de uitlatingen [van Max Verstappen] erg teleurstellend. Gisteren zaten we nog heel dichtbij de pole position met Sebastian [Vettel] en het was duidelijk dat Charles [Leclerc] die ochtend problemen had met zijn motor en daarvoor een nieuwe ingrbruik moest nemen. Deze opmerkingen zijn helemaal verkeerd en niet goed voor de sport", aldus de Ferrari-teambaas.

Aan de andere kant kon Binotto ook niet verklaren wat de reden was van de tegenvallende prestaties van Ferrari. Sebastian Vettel moest tijdens de race als snel opgeven met een gebroken rechter achterwielophanging en Charles Leclerc was tijdens zijn eerste stint langzamer dan gebruikelijk het geval is. Maar "daarna was de snelheid redelijk, maar die eerste stint bepaalde zijn race", aldus Binotto, die ook nog laat weten dat de FIA, ook na de verzonden brief aan alle teams over de 'fuel flow meter', het team van Ferrari geen beperkingen heeft opgelegd. "Helemaal niets."

Ook Charles Leclerc was niet te spreken over de opmerking van Max Verstappen. "Het is een grote grap. Hij zit niet in ons team, dus hij weer niet wat wij aan het doen zijn. Hij weet er helemaal niets vanaf", aldus de Monegask.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.