Ferrari overwoog ook een DAS-systeem te gebruiken

Ferrari overwoog ook een DAS-systeem te gebruiken
© Pirelli

Het DAS-systeem houdt nog altijd de gemoederen bezig. Bijna een week na de 'ontdekking' via de onboard-camera van Lewis Hamilton wordt er meer dan voldoende over gesproken en worden de legaliteit en het nut van het systeem veelvuldig besproken.

Tijdens een door de Formule 1 ingelaste persconferentie werd Ferrari-teambaas Mattia Binotto - het betrof de persconferentie waarbij velen dachten dat Sebastian Vettel iets belangrijks ging melden - gevraagd over het bijzondere systeem van Mercedes AMG F1 en wat hij er van vond. Uit de reactie van de Zwitserse Italiaan kan worden opgemaakt dat Ferrari een soort gelijk systeem in gedachten had, maar de ideeën in het ronde archief gooide, omdat gedacht werd dat het niet legaal was en niet voldoende op zou leveren.

"We hebben er over nagedacht om het systeem ook te gebruiken, maar we hebben de ontwikkeling gestaakt. We zagen er niet voldoende winst in. We hebben de FIA ook niet om hun mening gevraagd", aldus Binotto tegenover de media, die alle vertrouwen heeft in het oordeel van de FIA. "We hadden ook onze twijfels over de legaliteit en hebben de FIA niet om opheldering gevraagd."

Het DAS-systeem past niet in het concept van de SF1000 en heeft ook daarom de ontwikkeling van een soortgelijk systeem, zoals Mercedes het gebruikt, gestaakt en zijn - zoals het er nu naar uitziet - ook niet van plan een DAS-systeem op de SF1000 toe te passen.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.