Ferrari na F1-budget cap richting IndyCar? 'Ja, daar kijken we nu naar'

Ferrari na F1-budget cap richting IndyCar? 'Ja, daar kijken we nu naar'

Ferrari lijkt haar horizon te gaan verbreden. Sinds dat er voor de Formule 1 sprake is van een forse budgetbeperking slaat de Italiaanse formatie haar vleugels uit en gaan ze op zoek naar mogelijkheden om hun personeel aan de slag te houden.

Ferrari heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze ieder jaar zoveel mogelijk geld willen spenderen aan hun activiteiten in de autosport. De Formule 1 staat al decennialang bovenaan het lijstje. Maar nu de koningsklasse van de autosport met ingang van 2021 de budget cap wil invoeren, kijkt Ferrari naar andere mogelijkheden om hun merk aan de man te brengen.

Ferrari is een autofabrikant die sportauto's op de markt brengt. In tegenstelling tot Mercedes, Honda en Renault moet Ferrari het niet hebben van mensen die in een elektrische auto willen rijden. Brullende motoren in auto's die de hoge topsnelheden laten noteren. Dus als de Ferrari door de Formule 1 beperkt wordt, dan gaan ze hun heil elders zoeken en deze week is duidelijk geworden dat Ferrari onderzoekt of de IndyCar Series nuttig kan zijn.

"Wij zijn verantwoordelijk voor onze medewerkers en we willen ervoor zorgen dat elk van hen een toekomst met een baan behoudt. Om deze reden zijn we begonnen met het onderzoeken van andere raceklasses", aldus Mattia Binotto. IndyCar Series? "Ja, daar kijken we nu naar", laat de Ferrari-teambaas weten aan Sky Italia.

Enkelvoudig Formule 1-kampioen Mario Andretti ziet de komst van Ferrari naar de top van de autosport in de Verenigde Staten wel zitten. "Ferrari in de IndyCar? Geweldig! Dat zou de populareit van de klasse vergroten", aldus de Italiaanse Amerikaan, die in 1978 wereldkampioen in de Formule 1 werd.

Ferrari stak halverwege de jaren 80 al eens flink wat energie in het ontwikkelen van een IndyCar-bolide, die speciaal voor de 500 mijl van Indianapolis werd ontworpen. Het project kwam nooit van de grond en ging onder de naam 'Ferrari 637' de archieven in.

Ferrari wil mogelijk al in 2022 tot de IndyCar Series toetreden. Wordt absoluut vervolgd!

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.